Η πυρκαγιά στο σπίτι του Σημίτη- Τι σχολιάζουν τα κόμματα για την εμπρηστική επίθεση

simitisspiti

Πυρκαγιά προκλήθηκε στην εξοχική κατοικοία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Η πυρκαγιά προκήθηκε από εμπρηστικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο μπαλκόν.

Όπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία που έκαναν αρχικά οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος και στη συνέχεια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, οι δράστες είχαν τοποθετήσει τον εμπρηστικό μηχανισμό μπροστά στη μπαλκονόπορτα, από την έξω πλευρά, χωρίς να την παραβιάσουν.

Η πυρκαγιά εισχώρησε στο εσωτερικό του σπιτιού όπου προκάλεσε ζημιές προκαλώντας ταυτόχρονα ενεργοποίηση του συναγερμού λόγω του καπνού, απ’ όπου και κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έφθασαν άμεσα και έσβησαν τη φωτιά, ενώ από το μπαλκόνι περισυνελέγησαν υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού, μεταξύ των οποίων και μεταλλικά στοιχεία, τα οποία θα ερευνηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Τα κόμματα με τη σειρά τους καταδίκασαν την τρομορατική επίθεση λέγοντας:

“Καταδικάζουμε την εμπρηστική επίθεση στην κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Κάθε απόπειρα πυροδότησης κλίματος έντασης βρίσκει απέναντί της την ελληνική κοινωνία”, δηλώνει ο κ. Κεδίκογλου.

ΠΑΣΟΚ:   “Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την εμπρηστική επίθεση στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη.

Πολίτες και πολιτικοί φορείς οφείλουν να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της, κεκτημένα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων. Να απομονώσουν την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της”.

ΣΥΡΙΖΑ: “Εκφράζουμε την πλήρη αποδοκιμασία μας για τον εμπρησμό της εξοχικής κατοικίας του πρώην πρωθυπουργού κ.Σημίτη”.

ΔΗΜΑΡ: “Η καταδίκη της εμπρηστικής επίθεσης της εξοχικής κατοικίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη είναι δεδομένη. Κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα. Η απομόνωση της τρομοκρατίας και των προστατών της είναι η μόνη απάντηση που μπορούν και οφείλουν να δώσουν τα κόμματα και οι πολίτες που στηρίζουν τη Δημοκρατία”.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση  “η οποία δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους στόχους που υπηρετεί”.