Πλειοψηφικά υπέρ της άρσης της Βουλευτική ασυλίας των έξι βουλευτών της Χ.Α ψήφισε η Βουλή

xrysh_xrisi_avgi_augh_vouleyt_912403150

Η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής, τάχθηκε υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας των χρυσαυγιτών κκ. Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Ευ. Μπούκουρα που βαρύνονται με το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής, καθώς και των κκ. Ηλ. Κασιδιάρη, Ηλ. Παναγιώταρου και Χρ. Αλεξόπουλου για άλλα αδικήματα (επεισόδια κλπ.).

Υπέρ της άρσης της ασυλίας των έξι χρυσαυγιτών ψήφισαν επί συνόλου 247 ψηφισάντων ως εξής:
Για τον κ. Παναγιώταρο: 246 υπέρ και ένα «παρών» για το ένα αδίκημα και 247 για το άλλο (επεισόδια σε Λάρισα και Χυτήριο).
Για τον κ. Αλεξόπουλο: 246 υπέρ και 1 λευκό (για παράνομο ραδιοσταθμό).
Για τον κ. Κασιδιάρη: 247 υπέρ.
Ενώ, για τους κκ. Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής) ψήφισαν 246 υπέρ και υπήρξε ένα άκυρο.

Για «να μην νομιμοποιήσουν την απόπειρα κατάλυσης του συντάγματος και του πολιτεύματος που επιχειρείται από την κυβέρνηση», οι βουλευτές της Χ.Α, απείχαν από την ψηφοφορία, όπως δήλωσε ο κ. Κασιδιάρης, προσπαθώντας να δώσει πολιτικό προκάλυμμα στις πράξεις για τις οποίες ελέγχονται από την Δικαιοσύνη.

Ο κ. Κασιδιάρης, επανέλαβε τα περί «άθλιας σκευωρίας» και «παράνομων διώξεων», οι οποίες, όπως είπε, έγιναν «με εντολές ξένων κέντρων εξουσίας: της Κομισιόν και των Αμερικανών», ζητώντας «να καθίσουν στο εδώλιο οι κλέφτες, οι απατεώνες που διέλυσαν τη χώρα και την ξεπούλησαν στους τοκογλύφους».

Ο κ. Παναγιώταρος δήλωσε ότι «δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα» για την άρση της ασυλίας του και ειρωνευόμενος ζήτησε «αν είναι εφικτό να έχω μόνιμη άρση της ασυλίας για να μην κουράζεται το Σώμα».
Μάλιστα συνέχισε ότι: «όταν χρειάστηκε να ρωτηθεί η Βουλή για το σώου με τις συλλήψεις, γράψανε στα παλιά τους τα παπούτσια το Κοινοβούλιο και τους θεσμούς».

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώταρο: «η Χ.Α. ήταν είναι και θα παραμείνει εδώ», καθώς «έρχονται μαζικά σε αυτήν ψηφοφόροι της ΝΔ».

Από την ονομαστική ψηφοφορία απουσίαζαν οι πολιτικοί αρχηγοί κκ. Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος, Αλ. Τσίπρας και η κυρία Αλέκα Παπαρήγα, ενώ πήραν μέρος οι κκ. Π. Καμμένος και Φ. Κουβέλης.

Συνολικά απόντες ήταν 38 βουλευτές συν τους 18 της Χρυσής Αυγής.