Ποια είναι η Ρουμανία

Florin GardosΗ Ρουμανία κατάφερε να προκριθεί στα μπαράζ την τελευταία αγωνιστική αφού κέρδισε την Εσθονία και οι Ολλανδοί της έκαναν το δώρο και νίκησαν τους Τούρκους. Οι Ρουμάνοι θέλουν όσο τίποτα άλλο την πρόκριση τους στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αφού η τελευταία φορά που βρέθηκαν εκεί ήταν το 1998 σε αυτό της Γαλλίας.
Στον τέταρτο όμιλο από τον οποίο και προκρίθηκαν είχαν έξι νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες, εκ των οποίων οι δύο ήταν από την πρώτη του ομίλου Ολλανδία και η άλλη από την Τουρκία.
Ο Βίκτορ Πιτούρκα, μια από τις μεγαλύτερες μορφές του ρουμανικού ποδοσφαίρου, ο οποίος έχει αναλάβει να οδηγήσει την εθνική στο Μουντιάλ, υπολογίζει πολύ στην βοήθεια του Τσίπριαν Μαρικά που αποτελεί το αστέρι της ομάδας, καθώς και τον πρώτο σκόρερ της.
Το σύστημά τους είναι το 4-2-3-1, με τον Ταταρουσάνου κάτω από τα γκολπόστ, τους Μάτελ, Γκοϊάν (παίκτη του Αστέρα Τρίπολης), Κίρικες και Ρατ αμυντική τετράδα. Λάζαρ (παίκτης του ΠΑΟΚ) και Μπουρτσεάνου για αμυντικά χαφ, ενώ Μπούκουρ, Τανάσε και Στάνκου αποτελούν την τριάδα πίσω από τον Μαρικά.
Η προϊστορία της Εθνικής μας με τους Ρουμάνους είναι πλούσια καθώς τους έχουμε βρει απέναντι μας 31 φορές με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να μετράει 17 νίκες έξι ισοπαλίες και μόλις οκτώ ήττες.