Περικοπές στην εκκλησία της Κύπρου

Μέτρα για αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών των Μητροπόλεων λαμβάνει η Εκκλησία Κύπρου, η οποία ήδη προχώρησε σε ορισμένες περικοπές, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο διαφοροποίησης μισθών εργαζομένων.

Ο μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας, επιβεβαιώνοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» δήλωσε στο ΡΙΚ ότι επιβάλλεται να γίνουν διάφορες περικοπές, προκειμένου η Εκκλησία να μπορεί να συνεχίσει το φιλανθρωπικό της έργο.

Ο Μητροπολίτης Ησαΐας ανέφερε ότι ήδη γίνονται “φοβερές”, κατά την έκφρασή του, περικοπές στα λειτουργικά έξοδα των Μητροπόλεων.

Είπε, επίσης, ότι μεταξύ των μέτρων που συζητούνται είναι και μικρή μείωση των μισθών, ατόμων που εργάζονται στην Εκκλησία. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η διαφοροποίηση μισθών είναι το έσχατο μέτρο και δεν αφορά στο παρόν στάδιο τουλάχιστον, τους κληρικούς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από τις περικοπές θα επηρεαστούν και οι αρχιερείς, οι οποίοι έχουν καθαρές απολαβές τρεις χιλιάδες ευρώ το μήνα.Ο Ταμασού Ησαΐας ανέφερε ότι ο διευθυντής Οικονομικών της Εκκλησίας με τους συνεργάτες του μελετούν διάφορα σχέδια, τα οποία θα τεθούν ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, που θα συνέλθει στις 4 Σεπτεμβρίου και θα ληφθούν αποφάσεις.