Πελεγρίνης: Δικτάτορας ο Αρβανιτόπουλος

pelegrinis

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, την ώρα που συνεδρίαζε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών για να αποφασίσει αν θα θέσει σε αργία τον πρύτανη έως ότου η τύχη του κριθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ο ίδιος εμφανίστηκε για να υπερασπιστεί τη θέση του, στη συνέχεια μίλησε σε εκδήλωση καθηγητών σε αίθουσα του Πανεπιστημίου.

«Δεν ξέρω αν ποτέ ξανά ήταν τόσο γεμάτη η αίθουσα του πανεπιστημίου μας» είπε ο Θεοδόσης Πελεγρίνης ξεκινώντας την ομιλία του. Στη συνέχεια υπερασπίστηκε για πρώτη φορά ξεκάθαρα τους διοικητικούς υπαλλήλους για τις απεργίες τους, λέγοντας «Αισθάνομαι δέος απέναντι στους απεργούς που δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τη σάρκα τους».

Και συνέχισε με δριμύ κατηγορώ στον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. «Κατηγορώ το υπουργείο Παιδείας για αυταρχισμό και σειρά λαθών, τα οποία προσπαθεί να διορθώσει διαπράττοντας νέα λάθη» είπε και κατηγόρησε το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου πως λειτούργησε ως 5η φάλαγγα του Φράνκο, αποκαλώντας εμμέσως τον υπουργό Παιδείας δικτάτορα!

«Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές, που προσπαθώ να τους πείσω με επιχειρήματα ακόμη κι αν με προπηλακίζουν παρά ένα πανεπιστήμιο που θα έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός. Είμαστε το μοναδικό κομμάτι της χώρας που δεν έχει μπει η Χρυσή Αυγή όπως σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία».

«Δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ αλλά είμαι υπερήφανος για τους υπαλλήλους μας», πρόσθεσε και πριν τελειώσει τη φράση του ήρθε η… αποθέωση, με τους διοικητικούς υπαλλήλους να τον καταχειροκροτούν όρθιοι. Και συνέχισε λέγοντας πως οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι «έδωσαν ένα μάθημα στην κοινωνία για το πως πρέπει να αγωνιζόμαστε ακόμη κι αν ξέρουμε ότι θα χάσουμε».