«Παιδάκι κουβαλάει τσάντα 20 κιλών και λαμβάνει άχρηστες πληροφορίες χωρίς να παίρνει παιδεία»

59F13FB6DF096A3B07DA1714C47D180E

Αύριο θα ανακοινωθούν ποια ΙΕΚ και Κολέγια κλείνουν, δήλωσε ο Λοβέρδος

«Παιδάκι, 8, 9, 10, 11 χρονών κουβαλάει μια τσάντα 20 κιλά και παίρνει άχρηστες πληροφορίες, χωρίς να παίρνει παιδεία, που μισεί το σχολείο, είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη στον REAL FM και τη δημοσιογράφο κα Μακρή τονίζοντας ότι μετά τις αλλαγές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και Λύκειο το Υπουργείο θα συγκεντρώσει τις δυνάμεις του για την αναμόρφωση του Δημοτικού.

«Λιγότερη ποσότητα ύλης, περισσότερη παιδεία, είναι το σύνθημά μας και με αυτό θα κινηθούμε ανοίγοντας το διάλογο στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας τις επόμενες εβδομάδες του Οκτωβρίου, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα για να κυριολεκτώ και τον Ιανουάριο θα τελειώσει η διαβούλευση και θα καταθέσουμε σχετικό σχέδιο νόμο στη Βουλή» επανέλαβε για ακόμη μια φορά ο κ. Λοβέρδος.

Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στη μεταλυκειακή εκπαίδευση δηλώνοντας αποφασισμένος να μπουν λουκέτα σε όσα ιδιωτικά ΙΕΚ και Κολέγια έχουν οφειλές προς το ΙΚΑ. Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Τους στέλνω το μήνυμα που τους έστειλα και στη Βουλή, αύριο μάλιστα πηγαίνω στη Βουλή στις 3.00 η ώρα γιατί έχουμε Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όποιος δεν έχει ρυθμίσει τις εισφορές του, θα κλείσει. Αύριο, δηλαδή, ελέγχοντας τις μετονομασίες με βάση με μια απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους για την συνυπευθυνότητα, δηλαδή ο εκάστοτε νέος εταίρος, η νέα εταιρεία, η νέα μορφή, να προσπαθεί να αποξενωθεί από τα χρέη της παλιάς, ενώ είναι η ίδια επιχείρηση, επειδή υπάρχει αυτή η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που μας διευκολύνει περί συνυπευθυνότητας, όποιος δεν έχει ρυθμίσει τα χρέη τα χθεσινά, αύριο το μεσημέρι θα έχει κλείσει. Αυτά τα λέω με όρους σαφείς για να μη νομίζουν ότι παίζουμε παιχνίδια».

Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι έχει ήδη έτοιμες τις σχετικές πράξεις για το κλείσιμο επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης τις οποίες και θα ανακοινώσει στη Βουλή ενώ γνωστοποίησε ότι «η πρακτική μας δεν είναι μια πρακτική κακίας για την κακία. Δεν στηριζόμαστε δηλαδή στην αδυναμία μιας επιχείρησης να πληρώσει, βρε αδελφέ ένα μήνα επειδή είχε μια ταμειακή δυσκολία. Δεν θα κάνουμε ακρότητες. Αλλά αυτός που συστηματικά κοροϊδεύει, που μετονομάστηκε και λειτουργεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν θα μας κοροϊδεύει. Θα το καταλάβει αύριο καλά».