Άρχισε το συνέδριο για την 39η επέτειο του ΠΑΣΟΚ – ομιλία Βενιζέλου, Παπανδρέου, Σημίτη

images

Σήμερα το πρωί στις 11.30 άρχισε το συμπόσιο για την 39η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, στον Ταύρο.
Οι συνεδρίες ξεκίνησαν με χαιρετισμούς του κ. Χρ. Δερβένη, προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ και του προέδρου του ΠαΣοΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο τίτλος του είναι «Από τη Μεταπολίτευση στην κρίση. Από την κρίση στην ανασυγκρότηση. Το ΠΑΣΟΚ και η ελληνική πραγματικότητα 1974-2014».


Την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα συζητηθούν τα εξής: Κράτος και οικονομία πριν και μετά την κρίση. Η θεμελίωση και η κρίση του κοινωνικού κράτους. Εξωτερική και ευρωπαϊκή πολιτική. Από την κρίση στην ανασυγκρότηση.

Το ενδιαφέρον όμως αναμένεται να κορυφωθεί στο κλείσιμο των εκδηλώσεων με τις προγραμματισμένες ομιλίες των κ.κ. Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλου.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε κυριακάτικη συνέντευξη του, η 3η του Σεπτέμβρη στέλνει και μηνύματα ιστορικής αυτογνωσίας, επαφής με την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, ικανότητας να διατυπωθούν ολοκληρωμένες προτάσεις για το μέλλον και σεβασμού στον κόσμο της ευρύτερης κεντροαριστεράς της ευθύνης.