Παρουσιάζεται σήμερα η «Αγιά Σοφιά»

agia sofiaΠαρουσιάζονται σήμερα το απόγευμα στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας τα πλάνα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.
Στο δημοτικό συμβούλιο της ιστορικής έδρας της ΑΕΚ θα παρουσιαστούν το απόγευμα (19:00, στο ΕΠΑΛ) τα πλάνα για την «Αγιά Σοφιά», από τον Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος θα πλαισιώνεται από τον αρχιτέκτονα Θανάση Κυρατσού, τον πρόεδρο της Dimand Δημήτρη Ανδριόπουλο, μέλη της Ερασιτεχνικής και της «Δικέφαλος 1924». Πρόθεση του «τίγρη» και των συνεργατών του είναι νε εξασφαλιστεί ομόφωνα η συναίνεση του Δήμου για την κατασκευή του γηπέδου.
Οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν βάσιμους λόγους να αισιοδοξούν πως δεν θα υπάρξει κανένα εμπόδιο. Τονίζουν πως όχι μόνο δεν θα προκαλέσει κανένα πρόβλημα το γήπεδο, αλλά θα δώσει ζωή και θα φέρει έσοδα σε μία περιοχή που έχει πληγεί μετά την κατεδάφιση του «Νίκος Γκούμας». Απόψε θα παρουσιαστούν σε φωτογραφίες τα εξωτερικά σχέδια του γηπέδου όπως και τις μελέτες για τους γύρω δρόμους.
Το ύψος του κτίσματος δεν θα υπερβαίνει τον συντελεστή δόμησης, δεν θα πειραχτεί στο ελάχιστο το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά απεναντίας θα αναβαθμιστεί και θα αξιοποιηθεί, δεν θα υπάρχουν εμπορικές χρήσεις πέραν των απολύτως απαραίτητων για ένα σύγχρονο στάδιο, το πάρκινγκ του γηπέδου θα χρησιμοποιείται από τους δημότες σε μέρες που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση, ενώ θα γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις για τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Το μοναδικό αίτημα που έχει η πλευρά της ΑΕΚ αφορά τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών καθαριότητας, καθώς θέλει το χώρο όπου σήμερα σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα.