Παράτυπη η διαταγή για τους μετανάστες λέει ο Γ. Πανούσης και δείχνει Σαμαρά

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Ζούγκλα παραπληροφόρησης κατήγγειλε ο Γ. Πανούσης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση, χθες, αστυνομικού εγγράφου που εμφάνιζε την κυβέρνηση να ανοίγει σήμερα τα σύνορα και τα κέντρα κράτησης. Άφησε, δε σοβαρά υπονοούμενα για το ρόλο που διαδραμάτισε στην όλη υπόθεση ο Αντ. Σαμαράς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι ανακάλεσε ήδη τη διαταγή και διέταξε ΕΔΕ, ενώ ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ ζήτησε τις παραιτήσεις των εμπλεκομένων με την διαρροή του εγγράφου.

“Εμφανίστηκα να ανοίγω τα κρατητήρια και τα κέντρα αλλοδαπών” είπε ο Γ. Πανούσης αναφέροντας χαρακτηριστικά “Έμεινα με το στόμα ανοιχτό”.

Αυτό το κείμενο είναι διοικητική διαδικασία και θα έπρεπε να έχει περάσει από την ιεραρχία, από τον Αρχηγό σε εμένα και μετά να σταλεί στις μονάδες.

Είναι ένα εσωτερικό διοικητικό θέμα, το οποίο το λύνουμε.

Όπως είπε, το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις χωρίς κανείς να διασταυρώσει το θέμα με την ηγεσία του υπουργείου, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι η πολιτική δεν έχει καν εξαγγελθεί.

Διευκρίνισε, δε, ότι η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν έχει ακόμη ορκιστεί καθώς δεν έχουν συγκροτηθεί οι σχετικές υπηρεσίες.

“Η χώρα έχει περάσει πολλά βάσανα για να δημιουργούμε τέτοιους πανικούς στην κοινή γνώμη. Δεν είχα καμία γνώση. Και κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν είχε γνώση. Λίγη αυτοσυγκράτηση για αυτά τα πράγματα”.

Ο Γ. Πανούσης ανακοίνωσε ότι θα εξεταστεί και η “παράλληλη διαδικασία” καθώς – όπως είπε – δεν πείστηκε ότι “από μια είδηση βγαίνει ο πρώην πρωθυπουργός και κάνει μια δήλωση. Αυτή η σύμπτωση θέλει μελέτη και σε βάθος”.

Ν. Βούτσης: Δεν έχει σχέση με την εγκύκλιο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου

Η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν έχουν σχέση με την έκδοση της εγκυκλίου, τόνισε νωρίτερα και ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης.

“Την ευθύνη έχει όποιος υπογράφει την εγκύκλιο” τόνισε προσθέτοντας ότι “υπάρχει θέμα”.

Πηγή:http://www.avgi.gr