Παράνομη κρίθηκε η ομοφυλοφιλία στην Ινδία

omofuloi

Παράνομη έκρινε την ομοφυλοφιλία το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας, ανατρέποντας απόφαση του 2009 κατώτερου δικαστηρίου που αποποινικοποιούσε τη σεξουαλική πράξη μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, μόνο η ινδική κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει τον σχετικό νόμο. Κρίθηκε μάλιστα ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της πρωτεύουσας υπερέβη τις εξουσίες του με την έκδοση της σχετικής απόφασης πριν από τέσσερα χρόνια.

«Δεν πρόκειται για μία οπισθοδρομική απόφαση. Όλες οι κοινότητες–μουσουλμάνοι, χριστιανοί, η πλειονότητα των ινδουιστών–είχαν προσφύγει κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της πρωτεύουσας», είπε δικηγόρος που εκπροσωπεί μία μουσουλμανική φιλανθρωπική οργάνωση στους δημοσιογράφους, έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Το Αρθρο 377 του ινδικού ποινικού κώδικα απαγορεύει «το σεξ ενάντια στον φυσικό τρόπο», κάτι που θεωρείται ευρέως ότι αναφέρεται στο ομοφυλοφιλικό σεξ και τιμωρείται με δεκαετή ποινή κάθειρξης. Ο νόμος αυτός ισχύει εδώ και 148 χρόνια, από την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας.