Παραμένει στο ΥΠΟΙΚ ο Σόιμπλε

soimple

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραμένει Υπουργός Οικονομικών και στη νέα κυβέρνηση, όπως και Υπουργός Παιδείας και Ερευνας η Γιοχάνα Βάνκα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ‘Αγγελα Μέρκελ.

Η πρώτη γυναίκα Υπουργός ‘Αμυνας της Γερμανίας θα γίνει η μέχρι τώρα Υπουργός Εργασίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ενώ ο νυν Υπουργός ‘Αμυνας Τόμας Ντε Μεζιέρ θα επιστρέψει στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Υπουργός Υγείας θα γίνει ο Γενικός Γραμματέας της CDU Χέρμαν Γκρέχε και ο μέχρι τώρα Υπουργός Περιβάλλοντος Πέτερ Αλτμάιερ θα αναλάβει το υπουργείο της Καγκελαρίας. Την θέση του κ. Γκρέχε στο κόμμα θα αναλάβει ο Πέτερ Τάουμπερ.

Στα δύο Υφυπουργεία που υπάγονται στην Καγκελαρία τοποθετούνται η Μόνικα Γκρούτερς, με αρμοδιότητα τον Πολιτισμό και τα ΜΜΕ, ενώ Υφυπουργός Εξωτερικών θα γίνει η Μαρία Μπέμερ.

Ο μέχρι τώρα κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Εργασίας και υπεύθυνος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ αναλαμβάνει κοινοβουλευτικός Υφυπουργός στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομικής Συνεργασίας.

Το SPD αναμένεται να τοποθετήσει το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιεργκ ‘Ασμουσεν ως Υφυπουργό στο Υπουργείο Εργασίας. Ο ίδιος ο κ. ‘Ασμουσεν επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους για την απόφασή του να εγκαταλείψει την ΕΚΤ.