Παραιτήσεις στελεχών της “Δημιουργίας, ξανά!”

 

Αποδεκτές έγιναν οι παραιτήσεις έξι στελεχών του κόμματος “Δημιουργία, ξανά!” από τον πρόεδρο Θάνο Τζήμερο, οι οποίες και υποβλήθηκαν μετά από διαφωνία και ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκλογική σύμπραξη με τη Δράση του Στέφανου Μάνου.

Ο πρόεδρος Θάνος Τζήμερος αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή που “η Ελλάδα καταρρέει και η οικονομία κινείται σε σπιράλ θανάτου” μόνον η πολιτική των συνεργασιών μπορεί να παράγει αληθινές λύσεις.

Μεταξύ των παραιτηθέντων είναι ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Λουκόπουλος και 5 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Βασίλης Δρακονταειδής, η Ειρήνη Σφακιανάκη, ο Τάσος Τσάμης, ο Θεόδωρος Πολυζωϊδης και η Ευτυχία Γιαννούλη, οι οποίοι “διαφωνούν με τη συνεργασία με τη Δράση, αλλά παραμένουν μέλη του κόμματος”, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η “Δημιουργία ξανά!”.

Οι παραιτηθέντες σε κείμενό τους στο Facebook εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, για το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι θεσμικές κομματικές διαδικασίες, ότι η συμμετοχή του Στέφανου Μάνου δεν συνάδει με το σύνθημα “πολιτική χωρίς πολιτικούς” και ότι διαφωνούν με τις πολιτικές θέσεις της Φιλελεύθερης Συμμαχίας υπό τον Γρηγόρη Βαλιανάτο.