Παπαδημούλης:”Η νέα δικομματική κυβέρνηση είναι πιο αδύναμη”

papadimoulis_dimitris_574562484Σε συνέντευξη που έδωσε στον Alpha 9.84 o Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, την αποχώρηση της ΔΗ.ΜΑΡ, όπου την κάλεσε να διαλέξει αν θα υποστηρίζει την κυβέρνηση ή θα είναι με την αντιπολίτευση.

“Η νέα δικομματική κυβέρνηση είναι πιο αδύναμη, διότι έχει μικρότερη κοινοβουλευτική στήριξη από την προηγούμενη. Συναποτελείται δε, πιο φανερά πλέον, από τα δύο κόμματα που έφεραν την Ελλάδα στα Μνημόνια” δηλώνει ο κ. Παπαδημούλης και συνεχίζει αναφέροντας την ΔΗ.ΜΑΡ. πως αποτελούσε το “αποσμητικό χώρου” για την κυβέρνηση συνεργασίας.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ” το βέβαιο είναι ότι επειδή κινείται στις ράγες της καταστροφικής και αποτυχημένης πολιτικής του Μνημονίου και επειδή σχεδιάστηκε να εντείνει τη σκληρότητα και τις δοσολογίες, έχει μπροστά της νέα μέτρα. Η ίδια η Τρόικα τα ζήτησε πριν λίγες μέρες από τον κ. Στουρνάρα”. Ενώ το συμπέρασμα του είναι πως “ο συνδυασμός σκληρής, νεοφιλελεύθερης πολιτικής με φθαρμένα κατά κανόνα πρόσωπα που εκπροσωπούν δύο επίσης φθαρμένα κόμματα, μετατρέπει τη δουλειά αυτής της κυβέρνησης σε σύμβαση ορισμένου χρόνου για την εκτέλεση του Μνημονίου. Κι είναι σίγουρο ότι δεν θα είναι κυβέρνηση τετραετίας, όπως διαρκώς επαναλαμβάνει ο κ. Σαμαράς, προσπαθώντας να πείσει και τον ίδιο του τον εαυτό.”

Όσον αφορά την ΔΗ.ΜΑΡ, καλεί να διαλέξει σε πια πλευρά θα είναι μετά την αποχώρηση της, ενώ δηλώνει πως είχε ευθύνη που την χρησιμοποιούσαν ως το αριστερό άλλοθι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Καθώς ήθελε να αλλάξει τα δεδομένα εκ των έσω. Ενώ για την απόφαση της να αποχωρήσει δηλώνει πως ” οι ίδιοι αποφάσισαν ότι αυτός ο δρόμος δεν τους βγαίνει και αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση. Οι ίδιοι θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν και για το αν θα επιλέξουν το ρόλο ενός «εξωτερικού συνεργάτη» της κυβέρνησης ή το ρόλο μίας δύναμης της αντιπολίτευσης, με το δικό τους στίγμα.”

Ενώ συνεχίζει την πίεση του λέγοντας πως “δεν υπάρχει χώρος για “ναι μεν αλλά”, ο κόσμος θέλει καθαρές λύσεις” καθώς όπως αναφέρει είναι τόσο πολωμένα “τα πράγματα μέσα στην ελληνική κοινωνία -με 30% ανεργία, 60% στους νέους, την ύφεση, τα λουκέτα, τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά κ.ο.κ-, τότε ο κόσμος θέλει καθαρές λύσεις, ή έτσι ή αλλιώς. Κι επειδή οι επόμενες εκλογές δεν θα αργήσουν και η πρωτιά θα κριθεί πολύ πάνω από το 30% η ίδια η ΔΗΜ.ΑΡ, με τις δικές της διαδικασίες, θα πρέπει να αποφασίσει ποιος είναι ο προσανατολισμός της και η δική της πολιτική συμμαχιών. Μέχρι τώρα πάντως ήταν πιο πολύ αντι-ΣΥΡΙΖΑ από ότι αντι-ΝΔ. Μετά τη μετακίνησή της, θα πρέπει να επανακαθορίσει τη στάση της.”

Για τον ανασχηματισμό όμως αναφέρει πως αυτό που τον εντυπωσίασε αρνητικά ήταν “τα πράγματα μέσα στην ελληνική κοινωνία -με 30% ανεργία, 60% στους νέους, την ύφεση, τα λουκέτα, τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά κ.ο.κ-, τότε ο κόσμος θέλει καθαρές λύσεις, ή έτσι ή αλλιώς. Κι επειδή οι επόμενες εκλογές δεν θα αργήσουν και η πρωτιά θα κριθεί πολύ πάνω από το 30% η ίδια η ΔΗΜ.ΑΡ, με τις δικές της διαδικασίες, θα πρέπει να αποφασίσει ποιος είναι ο προσανατολισμός της και η δική της πολιτική συμμαχιών. Μέχρι τώρα πάντως ήταν πιο πολύ αντι-ΣΥΡΙΖΑ από ότι αντι-ΝΔ. Μετά τη μετακίνησή της, θα πρέπει να επανακαθορίσει τη στάση της.” Ενώ αναφέρει πως δείχνει πόσο λογαριάζουν το πρόγραμμα και ” γεγονός άλλωστε που φαίνεται και από την προηγούμενη προγραμματική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ που από τις πρώτες βδομάδες της διακυβέρνησής τους, την μετέτρεψαν σε κουρελόχαρτο.” Ακόμα τον εντυπωσίασε το γεγονός ” ο πρωθυπουργός προσπάθησε να εμφανίσει, στην πρώτη του ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο, ως «φρεσκαδούρα» μια κυβέρνηση που είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων προσώπων.” Πάντως σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη “η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω είναι μια κυνική και άπληστη κυβέρνηση με τους ίδιους ανθρώπους να κορδώνονται στις ίδιες περίπου καρέκλες. Το πολύ-πολύ να παίζουν το παιχνίδι της αλλαγής της καρέκλας μεταξύ τους, με τις γνωστές “καραμπόλες””.