Πάγκαλος: Ο Σημίτης για να βλάψει τον Παπανδρέου αθώωσε τον Καραμανλή!

images

Σε προκλητικές δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε χτες, ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Συγκεκριμένα, καυτηρίασε την φράση του Αλέξη Τσίπρα «βλαχοδήμαρχοι» λέγοντας: «Μια φράση αναπαράγεται με ντουντούκα και κανείς δεν διαβάζει και δεν ξέρει τίποτα, ζούμε σε μια κοινωνία ημιμαθών. Δεν ξέρει ούτε ο κ. Τσίπρας ότι το όνομά του είναι βλάχικο… Δεν λέω ποτέ κακά λόγια για τους βλάχους ούτε για τους αρβανίτες και καμιά φορά φτάνω μέχρι τους Αλβανούς. Είναι τσιπουράς, αυτός που φτιάχνει τσίπουρο (ο κ. Τσίπρας). Φάγανε το “ου” και το έκαναν Τσίπρας».

Στην συνέχεια, κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα ειπώθηκαν στο Συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός όμως στάθηκε κυρίως στην ομιλία του Κώστα Σημίτη: «Εχω πει ότι ο κ. Σημίτης απέτυχε παταγωδώς στη δεύτερη θητεία του σε αυτό που εμείς περιμέναμε να πετύχει: στις διαρθρωτικές και δομικές αλλαγές του κράτους και των θεσμών. Το έχει πει και το έχω γράψει, όπως και πολλοί άλλοι και αν το είχε κάνει και ήταν όλα πετυχημένα – γιατί αυτό καταλάβαμε από την ομιλία του χθες – τότε γιατί έδωσε το κόμμα στον Παπανδρέου και έφυγε; Συνέβη κάτι; Εκτός αν φταίει πάλι ο λαός που δεν μας ψηφίζει. Κάθε φορά που δεν μας ψηφίζει, έχει τους λόγους του ο λαός. Και πιστεύω ότι ο κ. Σημίτης καταψηφίστηκε επειδή υπήρχε η προοπτική της επανίδρυσης του κράτους, παραμυθιάζοντας το κράτος ψευδόμενος τότε ο κ. Καραμανλής, γιατί δεν είχε στο μυαλό του κάτι τέτοιο. Καταψηφίστηκε επειδή δεν είχαν γίνει αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές. Ερχεται λοιπόν ο κ. Σημίτης και μας λέει ότι τα έκανε όλα καλά και ο κ. Παπανδρέου τα έκανε ρόιδο; Ο κ. Καραμανλής έφταιγε. Και για να βλάψει τον κ. Παπανδρέου ο κ. Σημίτης, δεν είπε τίποτα για τον κ. Καραμανλή. Είχε την εντύπωση ότι θα έδινε το δαχτυλίδι για να τη «φάει» ο κ. Παπανδρέου και να χάσει τις εκλογές και όταν τα πράγματα έρχονταν στην προοπτική επανόδου του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία λόγω της αβελτηρίας της δεξιάς, θα του έλεγε ο κ. Παπανδρέου “έλα πίσω”»…