Παφίλης προς Κεδίκογλου: Τα μισά στελέχη σας πρέπει να πάνε φυλακή – νέα σύγκρουση για τον 902

newego_LARGE_t_1101_40609536

Η πώληση του τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας 902 , σε υπεράκτια εταιρία, στάθηκε αφορμή για την σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου και του βουλευτή Θανάση Παφίλη, στην Βουλή.
Όλα άρχισαν όταν ο κ. Κεδίκογλου επιχειρώντας να απαντήσει στην ομιλία της προέδρου της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, είπε ότι «το ΚΚΕ έχει χάσει πλέον το ηθικό του πλεονέκτημα καθώς χρησιμοποίησε τις γκρίζες ζώνες του καπιταλισμού πωλώντας την επιχείρησή του σε offshore εταιρία».

Ο κ. Παφίλης έσπευσε να απαντήσει: «Έχετε το θράσος να λέτε εσείς για off shore για τον 902, που τα μισά σας στελέχη πρέπει να πάνε φυλακή; Έχετε στοιχεία να μιλήσετε ή είστε σαν τον Πάγκαλο; Τον ζηλέψατε; Το ΚΚΕ έδωσε ένα μέσο πολύ χρήσιμο για την πάλη του λαού για να πληρώσει τους ίδιους τους εργαζόμενους. Μιλάτε εσείς για off shore; Για τις βαλίτσες με τα χρήματα; Είστε ανίκανος και αισχρός. Δεν έχετε στοιχεία. Όχι σε εμάς χτυπήματα κάτω από τη μέση. Δεν ανεχόμαστε αυτοί που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τη μίζα και τη διαφθορά να μας κατηγορούν. Την απάντηση στον κ. Κεδίκογλου την δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που υπερασπίζονται τη λύση που έδωσε το ΚΚΕ στον 902».

Ο κ. Κεδίκογλου επέμεινε: «χρησιμοποιήσατε τις γκρίζες ζώνες του καπιταλισμού, γίνατε θύτης και όχι θύμα του καπιταλισμού. Ο ιδιοκτήτης του 902 είναι κάπου χαμένος στις Παρθένους Νήσους. Να πείτε αν η πράξη αυτή συνάδει με την ιστορία και τους αγώνες του ΚΚΕ, δεν έχετε πια το ηθικό πλεονέκτημα».
Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, σχολίασε το γεγονός λέγοντας: «εμείς ως χώρος δεν υιοθετούμε αυτές τις απόψεις. Είναι απόψεις προσωπικές του υφυπουργού και όχι δικές μας. Το ότι υπάρχουν μελανά σημεία συμβαίνει και με όλα τα κόμματα και εμείς τα έχουμε ήδη καταδικάσει».