Π. Ρήγας: Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω στο ασφαλιστικό

Π. Ρήγας: Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω στο ασφαλιστικό

Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στο θέμα του ασφαλιστικού διαβεβαίωσε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας το πρωί στο “Mega”, υπό το φως δημοσιευμάτων ότι οι θεσμοί απορρίπτουν τις ελληνικές προτάσεις.

“Στο θέμα του ασφαλιστικού δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω σε πολύ βασικά πράγματα τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν οριοθετηθεί από την κυβέρνηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη δίνεται και είναι συνεχής και νομίζω ότι αποδείξαμε μέχρι σήμερα ότι σε όλα τα μέτωπα ήταν επιτυχής η προσπάθεια την οποία κάναμε”, είπε.

Και συνέχισε: “Άρα η μεταρρύθμιση θα είναι με κοινωνικό πρόσημο, θα υπάρχει δημοσιονομική διόρθωση με την εφαρμογή των νέων κανόνων και ενιαίων κανόνων που θα υπάρξουν στο νέο ασφαλιστικό και δεν θα υπάρξουν και οριζόντιες μειώσεις. Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες του νομοσχεδίου, θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα δοθεί και στους θεσμούς”.

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις. Εκτίμησε δε ότι δεν έχουν λόγοι οι θεσμοί να πουν όχι στις ελληνικές προτάσεις γιατί οι 12 προηγούμενες μειώσεις που γίναμε ουσιαστικά έχουν φθάσει το 45% του ελληνικού πληθυσμού κάτω από όριο φτώχειας.

Πηγή: http://www.avgi.gr