Π. Κουρουμπλής: Στρατευμένη προσπάθεια κύκλων να απαξιώσουν την κυβέρνηση (Video)

Π. Κουρουμπλής: Στρατευμένη προσπάθεια κύκλων να απαξιώσουν την κυβέρνηση (Video)

Δεν υπάρχει θέμα με την κυβερνητική πλειοψηφία, παρά “την στρατευμένη προσπάθεια ορισμένων κύκλων” και του μιντιακού συστήματος να απαξιώσουν την κυβέρνηση δήλωσε σε συνέντευξή του την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega.

Ενώ σε σε ερώτηση για το εάν μπορεί να αντέξει η πλειοψηφία απάντησε “γιατί να μην αντέξει;” και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου που έπεσε με 160 βουλευτές.

Πρόσθεσε ότι ακόμα και αν αποδεχθεί τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας πριν από ένα χρόνο αρνιόταν τα πάντα, “το ότι ένας ηγέτης αντιλαμβανόμενος την ευθύνη που έχει απέναντι σε έναν λαό έχει μια τέτοια τοποθέτηση και αναζητά μια συνεννόηση σε μείζονα ζητήματα δείχνει την ευθύνη που έχει ο άνθρωπος αυτός για την πατρίδα του και την κοινωνία”.

Μάλιστα είπε ότι η επιλογή του νυν πρωθυπουργού όταν ήταν στην αντιπολίτευση “αποδεικνύεται ότι δεν ήταν η καλύτερη” όμως τόνισε ότι “ουδέποτε ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον κ. Τσίπρα”.

Για την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας και δεν έγινε αποδεκτή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε να την κρίνει ο ελληνικός λαός που είναι ο τελικός κριτής.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων δυνάμεων στην κυβέρνηση, ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως όταν κάποιος αναζητά τη συνεννόηση δεν σημαίνει ότι αυτόματα πρέπει να συμμετέχει κάποιος άλλος στην κυβέρνηση.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι σίγουρο ότι βουλευτές όπως ο κ. Παναγούλης “δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση”.

Για το ασφαλιστικό σημείωσε γίνεται μια “μεγάλη προσπάθεια” και “δεν έχουμε καταλήξει ακόμα” ενώ συμπλήρωσε ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει με ειλικρίνεια και όχι “με κοντόφθαλμες επιλογές”.

Όπως ανέφερε, “αυτή η κυβέρνηση δεν κουβαλάει ένα ιστορικό βεβαρημένο σε επιλογές που εξυπηρέτησαν άλλου είδους λογικές” και δεν μπορεί να κρίνουν την κυβέρνηση αυτοί που κατέστρεψαν το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας.

Πηγή: http://www.avgi.gr