Π.Κωστόπουλος: Στις 10 Δεκεμβρίου η δίκη

kostopoulosgada

Η δίκη του Πέτρου Κωστόπουλου ορίστηκε για τις 10 Δεκεμβρίου από το Τριμελές Αυτόφωρο για χρέη στο Δημόσιο και μη καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ.

Ο πρώην εκδότης που συνελήφθη, εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από την συνήγορό του, έπειτα από παραγγελία του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και αφορά σε χρέη ύψους 408.000 ευρώ των εταιρειών ΙΜΑΚΟ και Space FM Stereo προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Κωστόπουλος μέρος των οφειλών προκύπτουν από μη καταβληθέντα μισθώματα της εταιρίας ΙΜΑΚΟ, τα οποία ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είχε εκχωρήσει στην εφορία.

Πιο αναλυτικά το χρέος προκύπτει από τα εξής:

  • Οι 200.000 ευρω είναι από τα μισθώματα της εταρίας ΙΜΑΚΟ που δεν έχουν καταβληθεί στον ιδιοκτήτη του κτηρίου που στεγαζόταν. Τα χρήματα αυτά ο ιδιοκτήτης τα έχει εκχωρήσει στο δημόσιο.
  • Οι 150.000 ευρώ προέρχονται από εισφορές προς το ΙΚΑ. Όπως ισχυρίζεται, οι εισφορές αυτές προέρχονται από την περίοδο που οι εργαζόμενοι, λόγω μη καταβολής των χρημάτων τους, είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και ο ίδιος είχε ήδη προχωρήσει στη δικαστική διαδικασία για να κηρύξει πτώχευση η ΙΜΑΚΟ. Μάλιστα τα χρέη αυτά φέρεται ότι προσπάθησε να τα ρυθμίσει και αυτή τη χρονική στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία.