Ουσιαστικό διάλογο για την Πρωτοβάθμια περιθαλψη ζητά ο ΠΙΣ

sto-peitharchiko-parapempetai-epikindynos-giatros

Από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δ. Κοντό, παρουσιάστηκε η τρίτη πρόταση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του οργανισμού.
Την Τρίτη όπως και τις άλλες δύο προτάσεις, έλαβε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος σε ανακοίνωση του εξηγεί:
«Ενημερώνουμε πως ο ΠΙΣ εξετάζει ενδελεχώς και τις τρεις προτάσεις για την ΠΦΥ και θα επανέλθουμε ενημερώνοντας το Υπουργείο Υγείας, τα αρμόδια όργανα και επιτροπές καθώς και το ευρύ κοινό με τις σχετικές θέσεις μας.
Με γνώμονα την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα που ιδιαίτερα σήμερα πρέπει να επιδεικνύεται από όλους τους φορείς της Υγείας, ο ΠΙΣ θα τοποθετηθεί στην κατεύθυνση μίας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας η οποία είναι αναγκαίο να αποσυμφορήσει τα Νοσοκομεία, αλλά και να μειώσει το κόστος από τις πανάκριβες νοσηλείες.
Επισημαίνουμε πως χρειάζεται ορθός σχεδιασμός, ουσιαστική, διοικητική και οικονομική στήριξη, διότι διαφορετικά, όπως και ο ΕΟΠΥΥ που έχει οδηγηθεί παρά τις επισημάνσεις και τις αντιρρήσεις μας του παρελθόντος σε αδιέξοδο, έτσι και οποιοδήποτε σχέδιο θα καταλήξει ως σχέδιο χωρίς εφαρμογή.
Τονίζουμε για μία ακόμη φορά, πως ελπίζουμε ότι ο διάλογος θα είναι ουσιαστικός και παραγωγικός και όχι προσχηματικός στη βάση προαποφασισμένου σχεδίου».