Οργισμένη ανακοίνωση ΙΣΑ προς την υφυπουργό Υγείας

skopouliΟργισμένη η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κατά της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη.

Ακόμα ο ΙΣΑ κάνει λόγο για παρουσία που προσβάλλει και θέτει σε κίνδυνο την δημόσια Υγεία και ζητά την άμεση αποπομπή της.

Ενώ ακόμα την χαρακτηρίζει “άσχετη” και “επικίνδυνη” και σημειώνει πως μιλά για ευαίσθητα θέματα χωρίς να τα γνωρίζει.

Η ανακοίνωση του ΙΣΑ

“Τον κίνδυνο που διατρέχει η Δημόσια Υγεία από τη «Διοίκηση Σκοπούλη» τόνισε επανειλημμένα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μέσα από πολλαπλές τεκμηριώσεις. Μία κυβερνητική εκπρόσωπος της Υγείας που προσβάλλει τον Πρωθυπουργό, τους Κυβερνώντες, τους γιατρούς και τους ασθενείς και υποβαθμίζει όχι μόνο τη νοημοσύνη των φορέων της Υγείας, αλλά και της κοινής γνώμης, δεν έχει καμία θέση στην άσκηση πολιτικής για την Υγεία. Μία Υπουργός, που μιλά χωρίς να γνωρίζει, που εμποδίζει τη λειτουργία του Κράτους στα Κέντρα Αναφοράς για το AIDS, που παρακωλύει την εργασία του ΚΕΕΛΠΝΟ, που υπόσχεται εμβόλια χωρίς να υπάρχουν….όσο γρηγορότερα φύγει από το Υπουργείο Υγείας, τόσο καλύτερα για την Αποκατάσταση της Δημόσιας Υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εδώ και καιρό αιτήθηκε την παραίτηση και αποπομπή της κας Σκοπούλη από τον υπουργικό θώκο, δηλώνοντας ότι η Δημόσια Υγεία δε μπορεί άλλο να βρίσκεται στα χέρια άσχετων, αδιάφορων και επικίνδυνων καιροσκόπων.

Δε μπορούμε να ασχολούμαστε με παραφιλολογίες. Πρέπει να ασχοληθούμε με την πολιτική στην πράξη. Γι αυτό, χρειάζεται ηγεσία με στρατηγική, γνώση και αποτελεσματικότητα”.