Ομολόγησε ο 45χρονος – είχε υποδείξει τον δολοφόνο του στους αστυνομικούς το θύμα

KILLAHP5_530_355

Ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς, που κατηγορείται για την χτεσινή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, παραδέχθηκε ότι ανήκει σε συγκεκριμένο χώρο της ακροδεξιάς.

Ο Killah P, όπως ήταν γνωστός λόγω της ενασχόλησής του με την hip hop μουσική, βρίσκονταν με άλλα 4 άτομα σε καφετέρια, παρακολουθώντας τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού και είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον δράστη, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε.
Στην Π.Τσαλδάρη, όπου είχε σταθμεύσει το δίκυκλο του ο 34χρονος, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, είχε στήσει «ενέδρα» ο 45χρονος μαζί με άλλα άτομα με μαύρες μπλούζες και τότε του επιτέθηκαν.
Προτού μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών, είχε υποδείξει στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν φτάσει στο σημείο, τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε.
Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο της συμπλοκής.
Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τον Φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ) σημειώνει: «Ο Παύλος Φύσσας, αντιφασίστας, δολοφονήθηκε με μαχαιριές τα ξημερώματα στην Αμφιάλη μετά από οργανωμένη επίθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η ομάδα των σαράντα νεοναζί τής Χρυσής Αυγής έστησε καρτέρι σε πολυμελή παρέα νέων αντιφασιστών που βρίσκονταν χθες βράδυ στη καφετέρια Κοράλλι στην Αμφιάλη.

»Φορούσαν μαύρα ρούχα, είχαν γάντια στα χέρια και σιδηρογροθιές και λειτουργούσαν με εντολές υπεύθυνων ως παραστρατιωτικό σώμα. Τραυματίστηκαν και άλλοι αντιφασίστες. Ο δολοφόνος είχε φτάσει με αυτοκίνητο μπαίνοντας ανάποδα στην οδό Κεφαλληνίας. Δολοφόνησε με μαχαιριές τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα».

Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει την ΕΛ.ΑΣ. και την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για παροχή κάλυψης στην ΧΑ.

Η αστυνομία πάντως, νωρίτερα ξεκίνησε έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων και στο Σταθμό Λαρίσης, ενώ αναζητά και άλλα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Το ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα στο Κερατσίνι αναφέρει:
«Μετά τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής κατά και Ελλήνων πολιτών, φθάσαμε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χ.Α.».
«Άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν πια την ζωή των Ελλήνων πολιτών. Η ΧΑ πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών».