Ομάδα ακαδημαϊκών υποστηρίζει ότι έγινε αλλοίωση των αποτελεσμάτων υπέρ του Τραμπ

Το προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον σε αριθμό ψήφων πλησιάζει τώρα τα δύο εκατομμύρια ψήφους, ενώ η προεκλογική εκστρατεία της δέχεται πιέσεις από τους επιστήμονες που συνιστούν να γίνει επανάληψη της καταμέτρησης των ψήφων σε αρκετές πολιτείες, σχολιάζει το CNN.

Η Κλίντον έχασε την πλειοψηφία στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων, ενώ ο αυξανόμενος αριθμός της λαϊκής ψήφου υπέρ της Χίλαρι Κλίντον δεν πρόκειται ν’ αλλάξει κάτι αναφορικά με το ποιος θα είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ. Ωστόσο, τόσο βοηθοί όσο και σύμμαχοι της Κλίντον εκτιμούν ότι η διεύρυνση της ψαλίδας στη λαϊκή ψήφο της δίνει το δικαίωμα ν΄ αμφισβητήσει ενδεχόμενες επιλογές του Ντόναλντ Τραμπ.

Με δεδομένη την καταμέτρηση που έγινε χθες το απόγευμα η Κλίντον προηγείται με 1,82 εκατομμύρια ψήφους (63.964.956 Κλίντον, 62.139.188 Τραμπ) όπως δείχνουν τα στοιχεία προκαταρκτικών καταμετρήσεων.

Η εκλογική αποτυχία της Κλίντον στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου αποδίδεται στη μη αποτελεσματική απόδοση της προεκλογικής της εκστρατείας στο Μίσιγκαν, στην Πενσιλβανία, αλλά και στο Ουισκόνσιν.

Ο Τραμπ νίκησε στην Πενσιλβανία και το Ουισκόνσιν, ενώ το αποτέλεσμα στο Μίσιγκαν δείχνει μικρή διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων, δύο και πλέον εβδομάδες από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Έτσι, μία ομάδα επιστημόνων ασκεί πιέσεις στο επιτελείο της Κλίντον προκειμένου να αμφισβητήσει τα εκλογικά αποτελέσματα στις πολιτείες-κλειδιά, με την επίκληση προβλημάτων στην καταμέτρηση των ψήφων, αλλά και την προσπάθεια ενδεχόμενης ηλεκτρονικής αλλοίωσης των τελικών αποτελεσμάτων.

Ομάδα ακαδημαϊκών με αντικείμενο την πληροφορική και το δίκαιο έχει έρθει σε επαφή με τους Δημοκρατικούς, ζητώντας επανακαταμέτρηση. Οι ακαδημαϊκοί θεωρούν ότι έχουν επαρκείς ενδείξεις ότι τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών σε Γουισκόνσιν, Μίσιγκαν και Πενσιλβάνια έχουν αλλοιωθεί. Η ομάδα που έκανε τη διαπίστωση, φαίνεται πως δεν επιθυμεί προς το παρόν να μιλήσει δημόσια για το ζήτημα, ενώ επικεντρώνεται κυρίως στο να επικοινωνήσει τα στοιχεία που διαθέτει ιδιωτικά, με το στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

Την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του New York Magazine, οι ακαδημαϊκή επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον υπεύθυνο της προεκλογικής εκστρατείας Κλίντον, Τζον Ποντέστα και τον σύμβουλο των Δημοκρατικών Μαρκ Ελίας για την υπόθεση. Τα ευρήματα τους δείχνουν πως στο Γουισκόνσιν η Κλίντον έλαβε 7% λιγότερες ψήφους σε εκλογικά τμήματα, όπου η διαδικασία έγινε με ηλεκτρονικό σύστημα, συγκριτικά με άλλα όπου εφαρμόστηκε η κλασική μέθοδος του ψηφοδελτίου ή του scan.

Πηγή newsbeast