Ολομέλεια: Άρση της ασυλίας για τέσσερις βουλευτές

mixalis-kassis-arxeiou

Η Ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε χτες Τετάρτη, την άρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών, του Μιχάλη Ταμήλου (ΝΔ, Τρίκαλα), Μενέλου Βλαχβέη (ΝΔ, Σέρρες) Δημήτρη Χριστογιάννη (ΝΔ, Πιερία) και Ιωάννη Μιχελογιαννάκη (ΣΥΡΙΖΑ, Ηράκλειο).
Αντιθέτως, απορρίφθηκε το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή.
Έπειτα από μήνυση των νέων ιδιοκτητών της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», που ισχυρίζονται ότι ο βουλευτής Μιχάλης Κασσής, προκάλεσε επεισόδια και κινητοποιήσεις για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, δημιουργήθηκε αίτημα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας.

Πάντως ο κ. Κάσσης, το πρωί της Τετάρτης δήλωσε στην Ολομέλεια ότι είχε και έχει την άποψη πως η Δωδώνη «θα έπρεπε να περάσει στις ενώσεις παραγωγών», ενώ επέμεινε ότι ακόμη και σήμερα, με ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών, παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά «με το τίμημα, τον πραγματικό ιδιοκτήτη που κρύβεται πίσω από την off shore, αλλά και την προσβλητική συμπεριφορά του ειδικού εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας».

Ο βουλευτής επίσης ανέφερε ότι οι νέοι ιδιοκτήτες της Δωδώνης θα πρέπει να αφήσουν τις απειλές και να δώσουν στους παραγωγούς τα χρήματα που τους χρωστάνε, γιατί παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Την ημέρα των επεισοδίων όπως υποστήριξε δεν βρισκόταν στην περιοχή.

Υπέρ της ασυλίας του Μιχάλη Κασσή ψήφισαν 33 βουλευτές, 167 ψήφισαν κατά της άρσης, 10 βουλευτές ψήφισαν «παρών» και 3 ψήφισαν με λευκό.