Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την χειραποσκευή σου

kentriki_edited2

Τα αεροπορικά ταξίδια μόνο με μία χειραποσκευή είναι απόλαυση! Δεν χάνεις τον χρόνο σου στο drop off των αποσκευών (ιδίως αν έχεις πραγματοποιήσει το check in σου online) πριν την αναχώρηση και δεν περιμένεις για την παραλαβή της κατά την άφιξη στον προορισμό σου, κερδίζεις χρήματα καθώς η χειραποσκευή δεν χρεώνεται και πραγματοποιείς γρηγορότερα τις μετακινήσεις σου.

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

Το πιο σημαντικό απ’ όλα; Δεν πρόκειται να χάσεις σε καμία περίπτωση τα προσωπικά σου αντικείμενα καθώς τα έχεις πάντα μαζί σου και έτσι δεν αγχώνεσαι για τίποτα. Απλώς απολαμβάνεις το ταξίδι σου. Μάθε, ωστόσο, όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για την χειραποσκευή σου, έτσι ώστε στο επόμενο ταξίδι σου να είσαι απολύτως «διαβασμένος».

1. Πάρε μαζί σου τα απολύτως απαραίτητα. Δεν χρειάζεται να κουβαλήσεις μαζί σου πράγματα που δεν θα χρειαστείς. Γράψε μια λίστα με τα απολύτως απαραίτητα (εντάξει ένα δύο εξτρά μπλουζάκια μπορείς να έχεις σε περίπτωση ανάγκης) και πακετάρισέ τα σωστά. Στον πάτο τα πιο βαριά και ογκώδη και πάνω πάνω τα πιο μικρά και ελαφριά.

2. Απέκτησε μία από τις τεχνικές πακεταρίσματος. Υπάρχουν τρεις «σχολές» όσον αφορά στην προετοιμασία της μικρής αποσκευής. Περιτριγυρίζεις τα πάντα γύρω από ένα κεντρικό σημείο, διπλώνεις πάντα σε τετράγωνα ή ομαδοποιείς τα πράγματά σου σύμφωνα με την κατηγορία τους.

xeiraposkevi_5_edited

3. Βάλε τα ρούχα σου μέσα σε τσάντες συμπίεσης. Αφαιρούν τον αέρα και έτσι μπορείς να εξοικονομήσεις χώρο. Άφησέ τον ελεύθερο για την επιστροφή, καθώς (σίγουρα) όλο και κάτι θα ψωνίσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

4. Τσέκαρε τα όρια της κάθε αεροπορικής για το επιτρεπόμενο βάρος της χειραποσκευής.Ειδικά αν ταξιδεύεις με ανταπόκριση ή επιστρέφεις με άλλη εταιρεία. Δεν έχουν όλες το ίδιο όριο. Κάποιες για παράδειγμα ορίζουν τα κιλά και κάποιες συγκεκριμένες διαστάσεις της βαλίτσας.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr