Όλ. Γεροβασίλη: Ανοιχτός διάλογος με τους αγρότες, όχι όμως από μηδενική βάση (Video)

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ BRIEFING ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣΔεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς τόνισε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε «Οι όποιες διαφορές πρέπει και μπορούν να γεφυρωθούν με δεδομένο ότι η ελληνική πλευρά τηρεί το γράμμα της συμφωνίας και καταθέτει προτάσεις που είναι σύμφωνες με όσα ορίζονται εκεί. Η μπάλα πλέον είναι στο γήπεδο των θεσμών που οφείλουν να έχουν εποικοδομητική στάση ώστε να προχωρήσουμε απερίσπαστοι στο έργο της ανοικοδόμησης της ελληνικής οικονομίας».

Επεσήμανε ότι «η σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι βεβαίως ότι η όλη διαδικασία οφείλει να ολοκληρωθεί σε συντομότατο χρονικό διάστημα. Διότι ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη έχουν χρόνο για χάσιμο» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Αναφορικά με τους αγρότες επανέλαβε το κάλεσμα της κυβέρνησης σε διάλογο, ωστόσο εξήγησε ότι αυτός ο διάλογος “δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση». «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο ειλικρινής διάλογος, είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις των αγροτών, δεν μπορούν όμως κι εκείνοι να αδιαφορούν για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες» πρόσθεσε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη, υποδεικνύοντας ότι «αυτοί που σήμερα αγκαλιάζουν τους αγρότες είναι αυτοί που παλιότερα τους λοιδορούσαν».

Παράλληλα η κ. Γεροβασίλη γνωστοποίησε την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με την κ. Μέρκελ για το προσφυγικό. Θέμα της συνομιλίας ήταν οι επαφές της Μέρκελ στην Τουρκία για το προσφυγικό, ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία δεν τέθηκε θέμα κοινών περιπολιών.

Μιλώντας για τη διάσκεψη των προέδρων που συνεδριάζει σήμερα, για τις τηλεοπτικές άδειες ΄τόνισε ότι είναι απαραίτητο πολιτικά να συσταθεί η ανεξάρτητη αρχή και κάλεσε τη Ν.Δ. να σταματήσει να θέτει προσκόμματα. Εξέφρασε τέλος την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει με κάθε νόμιμο τρόπο, ακόμα και αν δεν συναινέσει όμως η αξιωματική αντιπολίτευση.

Πηγή:http://www.avgi.gr