Οκλαχόμα: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης

ektelesi

Ένας 50χρονος άνδρας πριν από 25 χρόνια τουλάχιστον είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία δύο ηλικιωμένων γυναικών. Ο 50χρονος Ρόναλντ Λοτ εκτελέστηκε το βράδυ της Τρίτης στην Οκλαχόμα.

Ο Ρόναλντ Λοτ κηρύχθηκε νεκρός με θανατηφόρα ένεση στις 18:06 τοπική ώρα ( 0:06 GMT της Τετάρτης), όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζέρι Μάσι εκπρόσωπος των φυλακών της Οκλαχόμα.

Είχε καταδικαστεί για το βιασμό και το φόνο εκ προμελέτης μιας 80χρονης το 1986 και μιας 90χρονης το 1987 μέσα στα σπίτια τους στην πόλη της Οκλαχόμα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή είναι η 37η εκτέλεση του τρέχοντος έτους και η 5η στην Οκλαχόμα, μια πολιτεία που έχει εκτελέσει 107 κρατούμενους από την επαναφορά της θανατικής ποινής το 1976, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το κέντρο για τη θανατική ποινή ( DPIC ).

Η πολιτεία της Οκλαχόμα έχει προγραμματίσει μια ακόμη εκτέλεση έως το τέλος του έτους του Νταλ Μπλακ, ενός άνδρα που καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία ενός εκπαιδευτή αλόγων.

Η εκτέλεση έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 17 Δεκεμβρίου και ο 40χρονος θανατοποινίτης θα είναι ο τελευταίος που θα εκτελεστεί στις ΗΠΑ το 2013.