Ο Βρετανικός τύπος για την Χρυσή Αυγή

mixaloliakos

Συνεχίζονται οι αναφορές και τα σχόλια από τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με την σύλληψη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου και τις περαιτέρω εξελίξεις της υπόθεσης δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ορισμένα από αυτά, αναφέρουν:

Wall Street Journal

Στην Ευρωπαϊκή έκδοση της η Wall Street Journal τονίζει μεταξύ άλλων ότι η ελληνική αστυνομία προχώρησε σήμερα σε δραματική καταστολή του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Η κίνηση αυτή αποτελεί το τολμηρότερο βήμα, μέχρι σήμερα, στην προσπάθεια που γίνεται για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού.

Όσο για τις «απειλή» περί παραιτήσεως των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, η εφημερίδα, τονίζει πως πολλοί αναλυτές θεωρούν αυτή την κίνηση «άνευ περιεχομένου» που καταδεικνύει την αυξανόμενη απόγνωση του κόμματος.

Channel 4

Επισημαίνεται η σημαντική πτώση του ποσοστού δημοτικότητας της Χρυσής Αυγής μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όπως αυτή προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 στην ιστοσελίδα του δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Οι συλλήψεις (των μελών) της Χρυσής Αυγής δημιουργούν πολιτική κρίση».

Financial Times

Η εφημερίδα σημειώνει ότι μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχει και κάποιος που κατηγορείται για συνενοχή στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Guardian

Η Guardian φιλοξενεί βίντεο του πρακτορείου Reuters όπου παρουσιάζεται μια συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής και τηλεοπτική ομιλία του αρχηγού της στις 19 Σεπτεμβρίου.
Σε αυτήν ο κ. Μιχαλολιάκος κάνει λόγο για «προσπάθεια λασπολογίας του κόμματος του».