Ο Βενιζέλος στις Βρυξέλλες

benizvruks

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να συμμετάσχει, την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013, στις εργασίες της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Βενιζέλος την πρώτη ημέρα, θα λάβει μέρος στις συζητήσεις για το μέλλον της ευρωατλαντικής συνεργασίας και την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του 2014, καθώς και για τις εταιρικές σχέσεις του ΝΑΤΟ. Στη συνέχεια, θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας, στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν οι προοπτικές διεύρυνσης του οργανισμού.

Στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ – Ρωσίας θα συμμετάσχει τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, όπου θα συζητηθεί η συνεργασία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας με τη Ρωσία. Την ίδια ημέρα, θα λάβει μέρος στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Συμμαχίας με αξιωματούχους κρατών και διεθνών οργανισμών που συνεισφέρουν στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF). Η Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικού του ΝΑΤΟ θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση

Στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, θα έχει χωριστές διμερείς συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας Jose Garcia – Margallo y Marfil και την Υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας κα Maia Panjikidze.