Ο Πούτιν στη Ιταλία για να συναντήσει πάπα και Ενρίκο Λέτα

poutin

Στην Ιταλία βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος έφτασε στην ιταλική πρωτεύουσα συνοδευόμενος από έντεκα υπουργούς του και πλειάδα επιχειρηματιών.

Για την μεταφορά της πολυπληθούς ρωσικής πολιτικής και επιχειρηματικής αντιπροσωπείας χρειάσθηκαν έντεκα αεροσκάφη, ενώ για τις μετακινήσεις της στην Αιώνια Πόλη θα χρησιμοποιηθούν πενήντα αυτοκίνητα.

Εντός της ημέρας ο Πούτιν θα γίνει δεκτός από τον πάπα Φραγκίσκο, ενώ αύριο πρόκειται να έχει —στην Τεργέστη— εκτεταμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, θα υπογραφούν επτά διμερείς συμφωνίες και θα εκτιμηθούν η εφαρμογή, και τα αποτελέσματα είκοσι εμπορικών συμφωνιών εξίσου.

Οι εμπορικές συναλλαγές Ρωσίας- Ιταλίας τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν διαρκή αύξηση με το βάρος να πέφτει ιδίως στον ενεργειακό τομέα.

Εκτός από την αυριανή συνάντηση Πούτιν-Λέτα, θα οργανωθεί οικονομικό και εμπορικό φόρουμ, με την συμμετοχή εκπροσώπων των μεγαλύτερων επιχειρήσεων Ιταλίας και Ρωσίας.

Στο φόρουμ θα πάρουν μέρος μεταξύ άλλων κορυφαία στελέχη ιταλικών τραπεζών, των Ιταλικών Ταχυδρομείων, της εταιρίας υδρογονανθράκων Eni και της εταιρίας ηλεκτροδότησης Enel. Κάποιες από τις επιχειρήσεις που θα πάρουν μέρος στο φόρουμ αυτό τελούν υπό μερική ή πλήρη αποκρατικοποίηση.

Σχολιαστές σημείωσαν ότι η συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Πάπα, μπορεί να επηρεάσει θετικά τις όλες προσπάθειες επαναπροσέγγισης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Σήμερα, τέλος, ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να συναντηθεί, επίσης, με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και με τους πρώην πρωθυπουργούς Ρομάνο Πρόντι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Είναι γνωστό ότι ο ένοικος του Κρεμλίνου και ο Μπερλουσκόνι, συνδέονται με σχέση φιλίας.