Ο Πούτιν κλείνει το RIA

poutin
Στη διάλυση του διακεκριμένου ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti προχώρησε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοινώνοντας την ίδια στιγμή τη δημιουργία ενός νέου κρατικού πρακτορείου με την επωνυμία «Ροσία Σεγκόντνια» (Η Ρωσία σήμερα), προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.

Ο Ντμίτρι Κισελιόφ θα ηγηθεί του «Ροσία Σεγκόντνια» το οποίο θα αντικαταστήσει το RIA Novosti, τη μεγαλύτερη ειδησεογραφική υπηρεσία της Ρωσίας, όπως αναφέρεται σε διαταγή που δημοσιοποιήθηκε από τον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

Αναπληρωτής διευθυντής του κρατικού τηλεοπτικού ομίλου της Ρωσίας VGTRK, ο κ. Κισελιόφ έγινε διάσημος ως παρουσιαστής κυριακάτικης εβδομαδιαίας ειδησεογραφικής εκπομπής του καναλιού Rossia 1, στην οποία επικρίνει δριμύτατα τη Δύση.

Κατηγορίες εξαπέλυσε τις τελευταίες εβδομάδες και στη Σουηδία υποστηρίζοντας ότι υποκινεί διαμαρτυρίες υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία για να εκδικηθεί για τη μάχη της Πολτάβα, το 1709, όταν τα τσαρικά στρατεύματα είχαν νικήσει το σουηδικό στρατό.

Το σαββατοκύριακο, χαρακτήρισε «βαρβάρους εκπαιδευμένους από τις ΗΠΑ» τους ουκρανούς αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Στη διάρκεια ενός talk show τον Αύγουστο είπε πως θα πρέπει να απαγορευθεί στους γκέι να δωρίζουν αίμα ή σπέρμα και ότι οι καρδιές τους θα πρέπει να καίγονται σε περίπτωση τροχαίου δυστυχήματος.