Ο ΟΠΑΠ ενισχύει την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας

Ο ΟΠΑΠ μας εκπλήσσει ευχάριστα. Μετά τις δωρεές για την ανακαίνιση πτερύγων των παιδιατρικών νοσοκομείων προχώρησε στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Σε εκδήλωση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής ο ΟΠΑΠ παρουσίασε το πρόγραμμα “Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ”.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα ελληνικά δεδομένα και σχεδιάστηκε για να δώσει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε μέσα από την εξέλιξη τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες. Όραμα του ΟΠΑΠ, είπε ο πρόεδρος του Καμίλ Ζίγκλερ είναι να δώσει νέα πνοή στην ελληνική αγορά και κατ’ επέκταση να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά.

Το πρόγραμμα αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ενισχύει περαιτέρω την λειτουργία τους ακολουθώντας το μοντέλο: Ενίσχυση Επιχειρήσεων Ανάπτυξη – Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας – Νέα πνοή στην ελληνική αγορά.

Για το σκοπό αυτό, το πρόγραμμα παρέχει στους επιχειρηματίες στρατηγική καθοδήγηση από ταλαντούχους mentors, πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και προοπτική για επέκταση σε διεθνείς αγορές.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, ο ΟΠΑΠ συνεργάζεται με τον διεθνή μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor. Η Endeavor στηρίζει τις πιο υποσχόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο και τις βοηθάει
να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους μέσω ενός ασυναγώνιστου δικτύου κορυφαίων επαγγελματιών και επιχειρηματιών.

Με γνώμονα τις στρατηγικές προτεραιότητες των επιλεγμένων εταιρειών το πρόγραμμα παρέχει πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες καθώς και σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό δίκτυο, που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν περαιτέρω και να εξελιχθούν σε εταιρείες που καινοτομούν, εξάγουν και αλλάζουν τα δεδομένα του κλάδου τους.

Η ολοκληρωμένη στρατηγική καθοδήγηση είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη μιας μικρομεσαίας επιχείρησης. Σε αυτό το πλαίσιο, το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ δίνει στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προτεραιότητές τους με ένα δίκτυο επιτυχημένων επιχειρηματιών
και υψηλόβαθμων στελεχών που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες προκλήσεις στο παρελθόν και έχουν καταφέρει να αναπτύξουν πετυχημένα την επιχείρησή τους δημιουργώντας έτσι υπεραξία για την οικονομία και την κοινωνία.

Σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της κάθε εταιρείας, θα επιλεγεί ο κατάλληλος μέντορας, με τον οποίο και θα συνεργαστεί καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος. Παράλληλα, το σύνολο του δικτύου των επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών θα είναι επίσης στη διάθεσή των επιχειρήσεων για μεμονωμένες συναντήσεις με συγκεκριμένο ζητούμενο ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται ή την εξειδίκευσή τους.
Στο πρόγραμμα δήλωσαν συμμετοχή 539 επιχειρήσεις. Από αυτές επελέγησαν αρχικά οι 100 και επελέγησαν οι 20 οι οποίες έχουν τις μεγαλύτερες δυνατότητες και είναι οι πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε μέσα από την εξέλιξη τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες.

Οι 20 επιχειρήσεις είναι οι: Alvion (φαρμακευτική), Anassa (επεξεργασία και εμπορία βοτάνων), Blauel (παραγωγή και εξαγωγή παρθένου βιολογικού ελαιόλαδου), Cream Dust (καλλυντικά), Diving Status (υποβρύχια επιθεώρηση και συντήρηση πλοίων), Doctor anytima (πλατφόρμα ιατρικών υπηρεσιών), Εβροφάρμα ( γαλακτοκομικά), Hatziyiannakis (ζαχαρώδη προϊόντα), Kanakas (παραγωγή και επεξεργασίας ρυζιού), Madame shou shou (ρούχα, μαγιό, νυφικά), nannuka (online εύρεση υπηρεσιών για ψυχαγωγία παιδιών), NanoPhos (νανοτεχνολογία), Νήσος (μπύρα), Plex. Earth (εργαλείο για αρχιτέκτονες), pockee (κουπόνια μέσω κινητού), Provertia (γαλακτοκομικά), radiki (προώθηση ελληνικών γεωργικών προϊόντων), Roussas (παραγωγή φέτας), spot-a-wheel (πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων) και Τσιλιλή (οινοποιία).

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, δήλωσε σχετικά: «Διαχρονικά ο ΟΠΑΠ αποτελεί ζωντανό και αναπόσπαστο κύτταρο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Προχωράμε σε σημαντικές επενδύσεις, υλοποιούμε πολλαπλά έργα και συμβάλλουμε στη δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας, μέσα από μια στρατηγική που παράγει αξία για την κοινωνία, την οικονομία και την εταιρεία μας. Το «στοίχημα» του ΟΠΑΠ είναι η ανάπτυξη – και εργαζόμαστε εντατικά για να το πετύχουμε. Για αυτό και η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερη για εμάς, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη του προγράμματος «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ», που έχει ως στόχο να ενισχύσει τις προοπτικές δυναμικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ως μια από τις ηγετικές εταιρείες της αγοράς και υπεύθυνος εταίρος της ελληνικής κοινωνίας αναγνωρίζουμε πλήρως το θετικό αντίκτυπο που μπορούμε να έχουμε σε κοινωνικό επίπεδο από τη δραστηριότητά μας. Πρόκειται για τον θεμέλιο λίθο της στρατηγικής μας στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας, η οποία δημιουργεί σημαντικά οφέλη για πολλούς κοινωνικούς μας εταίρους σε όλη τη χώρα. Είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας, αλλά ταυτόχρονα, επιδιώκουμε να ανεβάζουμε τον πήχη όλο και ψηλότερα. Πιστοί, λοιπόν, στη στρατηγική μας κατεύθυνση να δημιουργούμε ένα καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά – το μέλλον της Ελλάδας – στηρίζουμε έμπρακτα την απασχόληση και την ανάπτυξη, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, όπως το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ», που παρουσιάσαμε σήμερα».

 

Καμίλ Ζίγκλερ, Ντάμιαν Κόουπ, Οδυσσέας Χριστοφόρου (επικεφαλής Εταιρικών Υποθέσεων του ΟΠΑΠ), Χάρης Μακρυνιώτης και Πετρ ΜατεγιόφσκιΚαμίλ Ζίγκλερ, Ντάμιαν Κόουπ, Οδυσσέας Χριστοφόρου (επικεφαλής Εταιρικών Υποθέσεων του ΟΠΑΠ), Χάρης Μακρυνιώτης και Πετρ Ματεγιόφσκι

Ο Chief Customer Officer του ΟΠΑΠ, Πετρ Ματεγιόφσκι, ανέφερε: «Αποστολή του προγράμματος που υλοποιούμε σε συνεργασία με την Endeavor Greece είναι η ολοκληρωμένη υποστήριξη αναπτυσσόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δηλαδή τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η ανταπόκριση της επιχειρηματικής κοινότητας στο κάλεσμα μας ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς περισσότερες από 500 επιχειρήσεις υπέβαλαν συμμετοχή. Η επιλογή των 20 εταιρειών βασίστηκε σε κριτήρια όπως η καινοτομία, το επιχειρηματικό μοντέλο, οι προοπτικές της επιχείρησης, καθώς και το όραμα του επιχειρηματία. Αυτή η δυναμική ομάδα θα έχει πολλαπλά οφέλη από το πρόγραμμα, που ξεκινούν από την καθοδήγηση σε βασικούς άξονες δράσης, όπως η στρατηγική, η οικονομική και λειτουργική διαχείριση και φτάνουν μέχρι και την πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και σε διεθνείς αγορές».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Endeavor Greece, Χάρης Μακρυνιώτης, δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τον ΟΠΑΠ στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» καθώς πιστεύουμε ότι οι 20 επιλεγμένες δυναμικά αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στους κλάδους τους, να δημιουργήσουν αξία για τη χώρα. Είναι εταιρείες με σημαντικό πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο για την οικονομία και την κοινωνία, που μπορούν να δημιουργήσουν ένα αξιοσημείωτο αριθμό θέσεων εργασίας και να λειτουργήσουν ως πρότυπα και πηγή έμπνευσης για άλλους».

Πηγη newsit.gr