Ο ΟΗΕ ανακάλυψε ότι παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία επειδή κόπηκε το… Twitter

erdogan-630x400Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μπορεί να μην έχει ακούσει τίποτα για βασανισμούς αντικαθεστωτικών στην Τουρκία, για δολοφονίες διαδηλωτών, για καταπίεση μειονοτήτων θρησκευτικών και εθνικών, αλλά ξέρει από Twitter και γι” αυτό κάλεσε σήμερα την Άγκυρα να άρει τους περιορισμούς στη χρήση του Twitter (μάλιστα, αν είναι δυνατόν) προειδοποιώντας (εδώ γελάμε) ότι σε αντίθετη περίπτωση η Τουρκία ενδέχεται να παραβιάσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της. Και η Τουρκία, που κατέχει παράνομα τη μισή Κύπρο εδώ και 40 χρόνια, παρά τις καταδίκες και τις «κυρώσεις» του ΟΗΕ, σιγά μην κάτσει να φοβηθεί για το twitter!

«Ανησυχούμε από το γεγονός ότι το μπλοκάρισμα της πρόσβασης στο Twitter από τις 20 Μαρτίου από την υπηρεσία τηλεπικοινωνιών ενδέχεται να είναι ασύμβατο με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Τουρκίας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε ο εκπρόσωπος της Αρμοστείας Ρούπερτ Κόλβιλ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

«Τα δικαιώματα των ανθρώπων θα πρέπει να προστατεύονται τόσο όταν συνδέονται στο διαδίκτυο όσο και όταν δεν είναι συνδεδεμένοι. Καλούμε τις αρχές να άρουν τον αποκλεισμό» πρόσθεσε.

Όπως καταλαβαίνετε, μας δουλεύουν κανονικά! Τα δικαιώματα των ανθρώπων στην Τουρκία δεν παραβιάζονται όταν τους φυλακίζουν ή τους σκοτώνουν για τις ιδέες τους, αλλά επειδή τους έκοψαν το Twitter.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα η αρχή τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας απαγόρευσε την πρόσβαση στον αμερικανικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στον οποίο είχαν αναρτηθεί υποκλαπείσες τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που τον ενέπλεκαν σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Το μέτρο αυτό προκάλεσε την οργή μεγάλου μέρους της διεθνούς κοινότητας και η Ουάσινγκτον το χαρακτήρισε «παρεμπόδιση στην ελευθερία της έκφρασης», επειδή η υπόλοιπη έκφραση στην Τουρκία (σχολιάζουμε με τη σειρά μας) είναι ανεμπόδιστη και η λέξη λογοκρισία, ειδικά στον Τύπο, δεν συμβαίνει ποτέ…