Ο νέος γραμματές της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

C3381C0C0B675D7C20CB60868D7F4F88Με 129 ψήφους υπέρ αλλά και 63 λευκά της αριστερής πλατφόρμας εξελέγη το Σάββατο ως γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας στην ουσία συνεχίζει το έργο που πρωτοανέλαβε πριν από τέσσερα χρόνια όταν τον Ιούλιο του 2009 ο κ. Τσίπρας τον πρότεινε για την θέση του γραμματέα που έως τότε κατείχε ο κ. Νίκος Χουντής. Τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει πως: «Ο καταλληλότερος, σε αυτή τη φάση, για τη θέση του γραμματέα είναι ένας σύντροφος για τον οποίο δεν έχουν αφιερώσει
πολύ μελάνι οι εφημερίδες ή πολύ χρόνο τα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα…

Ένας πετυχημένος σε ό,τι του ανατέθηκε στην κομματική του δουλειά. Και πιστεύω ότι μπορεί να είναι ένας σύντροφος ευρύτερης αποδοχής».

Ο κ. Βίτσας γεννήθηκε το 1956 στο Κερατσίνι και από το 1960 ζει στο Χαϊδάρι. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως στέλεχος στον χώρο της διαφήμισης και των γραφικών τεχνών ενώ υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της ΑΥΓΗΣ Α.Ε. και της LEFT MEDIA A.E. Το 1974 εντάχθηκε στη ΚΝΕ και το 1977 στο ΚΚΕ, του οποίου υπήρξε μέλος της ΚΕ.