Ο Α.Κούγιας παραιτήθηκε από την υπεράσπιση της Β.Σταμάτη

kougiasviki

Ο γνωστός πιονικολόγος Αλέξης Κούγιας, παραιτήθηκε από την υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτη, σύγυζο του Ακη Τσοχατζόπουλου  προκειμένου, όπως αναφέρει, να αφυπνίσει τους δικαστές για την υπόθεση της καταδικασμένης σε κάθειρξη 12 ετών συζύγου του πρώην υπουργού.

Επικαλούμενος την αναβολή για τις 3 Φεβρουαρίου 2014, της εκδίκασης από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της κ. Σταμάτη, με αιτιολογία ότι δεν έχουν καθαρογραφεί τα πρακτικά της πρωτόδικης απόφασης, ο κ. Κούγιας αναφέρει ότι στην υπόθεση της εντολέως του έχει «καταργηθεί η νομική, δικαστηριακή και κοινή λογική».

Η κ. Σταμάτη στην αίτησή της επικαλείται για την αποφυλάκισή της, μεταξύ άλλων, και την εμφάνιση σοβαρότατων σωματικών και ψυχικών παθήσεων, «εκ των οποίων η ψυχική συνίσταται σε βαριά κατάθλιψη με αυτοκτονικό ιδεασμό, για την οποία νοσηλεύτηκε επί δύο μήνες στο Δημόσιο Ψυχιατρείο Αθηνών με εντολή Εισαγγελέα».

Ο κ. Κούγιας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι το δικαστήριο εξέτασε άλλες αιτήσεις για καταδικασμένους σε μεγαλύτερες ποινές, αλλά για την κ. Σταμάτη ανέβαλε λόγω μη καθαρογραφής των πρακτικών και τονίζει: «Τα πρακτικά, όμως, θα καθαρογραφούν τουλάχιστον σε έναν χρόνο, αφού η γραμματέας του δικαστηρίου είναι γραμματέας των Ειδικών Εφετών Ανακριτών, που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής».

Στόχος της παραίτησης του γνωστού πινικολόγου είναι όπως αναφέρει να αναδείξει «την ιδιαιτερότητα αυτής της σκληρής συμπεριφοράς απέναντι σε μία γυναίκα που στην ουσία είναι ένα ναυάγιο της ζωής και που σαν μοναδικό σκοπό της έχει να φροντίσει και να ζήσει μαζί με το παιδί της, το οποίο αυτήν τη στιγμή φροντίζουν οι πλέον των 80 ετών γονείς της…» και τονίζει ότι «νιώθει ηθικά και νομικά ανεπαρκής», ενώ αναφέρει ότι εύχεται και ελπίζει «να βρεθούν πέντε θαρραλέοι δικαστές και να αναστείλουν την ποινή που επεβλήθη στην κ. Τσοχατζοπούλου-Σταμάτη, μέχρι το Εφετείο».