Ο Γιοχάνες Χαν ενέκρινε τα 2,97 δισ. για τους 4 αυτοκινητοδρόμους στην Ελλάδα

autokinitodromoi

Ο επίτροπος περιφερειακής πολιτικής Γιοχάνες Χαν ενέκρινε σήμερα τη χρηματοδοτική υποστήριξη της ΕΕ ύψους 2,97 δισ. ευρώ για την κατασκευή τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα. Το έργο των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα έργα υποδομής στην Ελλάδα.

Οι επενδύσεις αυτές, σύμφωνα με την Επιτροπή, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Αυτό συμβαίνει, καθώς συνδέουν τις περιφέρειες της χώρας με ταχείς και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε ότι η οικονομική ενίσχυση που χορήγησε στην Ελλάδα είναι σύμφωνη με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Επενδύσεις «έργων προτεραιότητας» χαρακτήρισαν τους αυτοκινητοδρόμους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ελληνικές αρχές, καθοριστικό παράγοντα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη της χώρας και των περιφερειών της.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 6.000 θέσεις εργασίας. Τα έργα θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2015, ενώ στη συνέχεια θα απασχολούνται στη διαχείρισή τους περίπου 1.700 άτομα.