«Ο ελληνικός λαός είναι μόνος αντιμέτωπος με τα θηρία που τον κατασπαράζουν»

ÁÈÇÍÁ- ÓõíÝíôåõîç Ôýðïõ ôïõ Ã.Ã. ÊÊÅ. Ä. Êïõôóïýìðá ãéá ôçí Ýîïäï áðü ôçí áíôéêáðéôáëéóôéêÞ êñßóç.(EUROKINISSI-ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνεστίαση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στη Θήβα άσκησε με αποψινή του ομιλία σκληρή κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό ελληνικών κομμάτων.

«Ο κ. Σαμαράς, ως επικεφαλής της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ και ο κ. Τσίπρας, ως υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, πρωταγωνιστούν στην εξαπάτηση ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει η γη της επαγγελίας για τους λαούς της Ευρώπης. Η ΕΕ είναι κόλαση για όλους τους λαούς της» σημείωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας.

Ο Κ. Κουτσούμπας, ανεβάζοντας ιδιαίτερα τους τόνους, παρομοίασε την ΕΕ με «λάκκο των λεόντων» και υποστήριξε ότι «ο ελληνικός λαός είναι μόνος αντιμέτωπος με τα θηρία που τον κατασπαράζουν».

Για άλλη μια φορά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, απηύθυνε ανοικτό προσκλητήριο για ενίσχυση της εκλογικής πορείας του κόμματός του, ζητώντας να απορριφθούν τα διλήμματα που κάθε φορά τίθενται. Ζήτησε να απορριφθεί «η λογική του “μικρότερου κακού”, που τελικά κάθε φορά γίνεται σκαλοπάτι για το μεγαλύτερο κακό» όπως είπε.

Αναφερόμενος στην ΕΕ, έκανε λόγο για αντιλαϊκές αποφάσεις «που υπέγραψαν όλες οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών, κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές, με τη συμμετοχή και κομμάτων που ανήκουν στο “Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς”, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αγροτικά θέματα καθώς υπογράμμισε πως «τριάντα χρόνια τώρα μας γέμισαν ποσοστώσεις στα αγροτικά προϊόντα, δεν μπορούμε να παράγουμε ούτε να εξάγουμε προϊόντα ποιοτικά, που η Ελλάδα τα έχει σε αφθονία, αντίθετα μας κατακλύζουν στα σούπερ μάρκετ με ξένα προϊόντα από όλο τον κόσμο» όπως είπε.