Ο διάκονος που φορούσε γυναικεία ρούχα ενώπιον της εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης

diakonos

Ο διάκονος από την Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως καλείται να απολογηθεί ενώπιον της εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης, καθώς φωτογραφίες του δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες και sites του διαδικτύου, εμφανίζοντας τον να φορά γυναικεία ρούχα.

Με ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Μητρόπολη στην οποία ανήκει, σημειώνει πως ο κληρικός, δεν έχει χειροτονηθεί από τον μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Ιερεμία αλλά προσλήφθηκε ύστερα από αίτημα του και τις θετικές εισηγήσεις «αξιόπιστων προσώπων» όπως σημειώνεται.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως οι κάτοικοι των χωριών που εξυπηρετούσε «ήταν ενθουσιασμένοι από τον χαρακτήρα και την εργατικότητά του, αλλά τα δημοσιεύματα που έλαβαν χώρα στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες μας εξέπληξαν».

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ

Η Μητρόπολη Γόρτυνος υποστηρίζει πως ο κληρικός απολογούμενος για τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, ανέφερε ότι τραβήχτηκαν πριν από έξι χρόνια σε αποκριάτικο πάρτυ.

«Ήθελε είπε να βάλει στη ζωή του μία καινούργια αρχή αποτάσσοντας κάποιες λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος, τις οποίες όμως δεν μας είχε αναφέρει όταν προσήλθε στην Μητρόπολη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τις ανακρίσεις έχει αναλάβει ο πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Γόρτυνος, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης.