Ο μπόμπιρας που παραβίασε το Xbox One

085F649DA247E4C10B2A737A9DC03C29Έβλεπε τον μπαμπά να παίζει στο ολοκαίνουριο και αστραφτερό Xbox One και ζήλευε. Όταν ο πατέρας έφυγε για δουλειά, ο Kristoffer πλησίασε την κονσόλα και πάτησε το On.

Η κονσόλα τού ζήτησε να κάνει log-in για να παίξει, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα! Και κάπου εδώ αρχίζει η κωμωδία. Ή τραγωδία;

Ο 5χρονος Kristoffer Von Hassel πληκτρολόγησε έναν κωδικό που φυσικά ήταν λάθος. Ακολούθησε το μενού επιβεβαίωσης στο οποίο ο πιτσιρικάς πάτησε μερικές φορές το space. Σαν από θαύμα, η κονσόλα έκανε δεκτό το αλλόκοτο αυτό registration και φαρδιά-πλατιά φανέρωσε τα κάλλη της στον εξ αμελείας ανήλικο χάκερ.

Όταν επέστρεψε ο μπαμπάς στο σπίτι, είδε τον Kristoffer να έχει αποκτήσει πρόσβαση σε games και γενικότερο περιεχόμενο που απευθύνεται σε πολύ μεγαλύτερες ηλικίες. Τηλεφώνησε άμεσα στη Microsoft η οποία ανέλαβε δράση και κάλυψε το κενό ασφαλείας που ανακάλυψε ο μπόμπιρας.

Ως ανταμοιβή, η κολοσσιαία εταιρεία τεχνολογίας έδωσε στον 5χρονο Καλιφορνέζο τέσσερα δωρεάν παιχνίδια, 50 δολάρια και μια ετήσια συνδρομή στο Xbox Live. Κι αν αυτά τα «εύρετρα» σας φαίνονται λίγα, πρέπει να ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή το όνομα του Kristoffer φιγουράρει στην τιμητική λίστα των Security Researchers της Microsoft.