Ντάισελμπλουμ: Σταθέρη η στάση του Eurogroup για την Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ

Σταθερή παραμένει η στάση των Βρυξελλών για το θέμα της Ελλάδας και περιγράφεται στο δίπτυχο τήρηση των δεσμεύσεων από πλευράς Αθήνας και σύντομη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, σημείωσε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup ο πρόεδρος του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αντίθετα, ο επίτροπος Όλι Ρεν τόνισε πως στην Ελλάδα έχει γίνει «σπουδαία πρόοδος», τόσο από δημοσιονομικής απόψεως όσο και από πλευράς μεταρρυθμίσεων, επισήμανε όμως ότι απομένουν «σημαντικά εκκρεμή ζητήματα» για να συζητηθούν με το κλιμάκιο της τρόικας, όταν αυτό επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Επίσης ο επίτροπος επανέλαβε  την πρόβλεψή του για επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη από το 2014 και δήλωσε ότι είναι ανάγκηνα εφαρμοστούν πλήρως  τα συμφωνηθέντα από ελληνικής πλευράς.

Μείζον θέμα στο πρόγραμμα του Συμβουλίου ήταν η αξιολόγηση των σχεδίων προϋπολογισμού των κρατών-μελών της Ευρωζώνης για το 2014. Στη σχετική ανακοίνωση του Eurogroup, όσο και στις αρχικές δηλώσεις των κ.κ. Ντάισελμπλουμ και Ρεν πάντως δεν υπήρξε συγκεκριμένη αναφορά στη χώρα μας.