Με νίκη βοηθάει την Ελλάδα

uefa listΟ Ολυμπιακός δεν παίζει μόνο για τον εαυτό του απόψε, αλλά και για την Ελλάδα, καθώς η πρόκριση και το μπόνους βαθμών θα βοηθήσουν τη χώρα στη μάχη που δίνει για να διατηρηθεί στη 12η θέση της βαθμολογίας στην UEFA.
Η Ελλάδα είναι 12η με οριακή διαφορά από την Ελβετία (31.600 έναντι 31.025 ή τρεις αγωνιστικοί πόντοι). Αν έρθει η πρόκριση, το μπόνους των πέντε πόντων είναι από μόνο του 1.000 ολόκληροι βαθμοί περισσότεροι στην κατάταξη (πέντε πόντοι διά τις πέντε ομάδες με τις οποίες μπήκε φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Ελλάδα). Αν αυτό συνοδευθεί με ισοπαλία ή νίκη κόντρα στην Άντερλεχτ, τότε η συγκομιδή θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.
Αν μάλιστα η Βασιλεία δεν προκριθεί στους «16» και οι Ελβετοί δεν πάρουν κι αυτοί το μπόνους, τότε η διαφορά μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς Σεντ Γκάλεν και Τουν δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης στους «32» του Europa League.
Υπενθυμίζουμε ότι η 12η θέση θα μας επιτρέψει να έχουμε και το 2015-16 τον πρωταθλητή απευθείας στους ομίλους. Η προσπάθεια αυτή, ό,τι κι αν γίνει σήμερα, θα έχει συνέχεια, αφού ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον την παρουσία του στους «32» του Europa League, κάτι που έχει καταφέρει και ο ΠΑΟΚ.
Όσο για το κυνήγι της 11ης Τουρκίας, αν η Γαλατάσαραϊ αποκλειστεί και αυτή, τότε μπορούμε να τους περάσουμε, αλλά, όπως και με την Ελβετία, θα είναι μια μάχη που θα δοθεί μέχρι τέλους, καθώς οι Τούρκοι θα έχουν σίγουρα δύο ομάδες στο Europa League (η Τραμπζονσπόρ έχει περάσει ήδη), ενώ και η Βασιλεία έχει εξασφαλίσει το Europa League (αν δεν περάσει στους «16» του Champions League).