Νέος επεισόδιο στην Μεσόγειο – 120 μετανάστες διέσωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Μάλτας

italy--3-thumb-large

120 μετανάστες που κινδύνευαν εν μέσω κακοκαιρίας, διέσωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Μάλτας.
Οι παράνομοι μετανάστες είχαν εκπέμψει SOS διότι φοβήθηκαν ότι το πλοιάριό τους θα ανατρεπόταν εξαιτίας της κακοκαιρίας και της μεγάλης θαλασσοταραχής.

Ένα παραπλέον δεξαμενόπλοιο κατέπλευσε στην περιοχή που βρισκόταν το πλοιάριο, αλλά δεν μπόρεσε να επιβιβάσει τους επιβαίνοντες διότι ήταν πολύ ψηλό για να μπορέσουν να ανέβουν. Αναγκαστικά το πολεμικό ναυτικό της Μάλτας έστειλε ένα σκάφος του.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της χώρας Τζόζεφ Μούσκατ, ζήτησε από την Ευρώπη να αναλάβει άμεση δράση προκειμένου να γίνει διαχειρίσιμη η πλημμυρίδα των μεταναστών.

Μάλιστα, ο κ. Μούσκατ, απηύθυνε έκκληση στην ΕΕ «να κάνει πράξεις τα λόγια της», έπειτα από τις δεσμεύσεις για προσφορά πιο ουσιαστικής βοήθειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, στην σύνοδο κορυφής, θα εξετασθεί εκτός των άλλων και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στη Μεσόγειο, όπου πάνω από 400 άνθρωποι έχουν βρει τραγικό θάνατο από τις αρχές του μήνα προσπαθώντας να φτάσουν στην Γηραιά Ήπειρο μέσω θαλάσσης.