Νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα «βλέπει» το Spiegel

Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας εκτιμά ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπρόσθετο δανεισμό από τους Ευρωπαίους εταίρους της από τις αρχές του 2014 το αργότερο, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», το οποίο επικαλείται έκθεση της Μπούντεσμπανκ για το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Στο έγγραφο αυτό, η Μπούντεσμπανκ προβλέπει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «θα συμφωνήσουν βεβαίως για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα» από τις αρχές του 2014 το αργότερο, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

Την είδηση αυτή δεν έχουν σχολιάσει έως στιγμής ούτε η Μπούντεσμπανκ, ούτε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα, περιγράφει τους κινδύνους που συνδέονται με το υπάρχον πακέτο βοήθειας ως «εξαιρετικά υψηλούς» και ασκεί κριτική στην έγκριση τον περασμένο μήνα της δόσης των 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ του δανείου προς την Ελλάδα από την τρόικα των δανειστών, χαρακτηρίζοντάς την ως «πολιτικά υποκινούμενη».

Αν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένης της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, εξαίρουν τη δουλειά της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά την εκπλήρωση των μεταρρυθμίσεων, που αποτελούν όρο του σχεδίου διάσωσης, η Μπούντεσμπανκ την περιγράφει ως «μόλις ικανοποιητική», αναφέρεται στο δημοσίευμα. Πηγή Newsbeat.gr