Νέο επιστημονικό πεδίο εξετάζουν στο υπουργείο παιδείας

o-upourgos-paideias-konstantinos-arbanitopoulosΤην μελέτη για τη σύσταση ενός νέου επιστημονικού πεδίου, που θα συμπεριλάβει τις στρατιωτικές σχολές, την αστυνομία και την πυροσβεστική, επεξεργάζεται ο υπουργείο Παιδείας, όπως δήλωσε ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9,84”.

Στόχος, όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, είναι από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, οι μαθητές να μπορούν να εισαχθούν στις στρατιωτικές σχολές από ένα συγκεκριμένο πεδίο.

“Το σχέδιο αυτό, για ένα ξεχωριστό πεδίο ικανοποιεί το αίτημα οι υποψήφιοι για αυτές τις συγκεκριμένες σχολές να είναι στοχοπροσηλωμένοι σ’ αυτή την επιλογή. Δηλαδή, να είναι συνειδητή η επιλογή τους και να μην εισάγονται μόνο επειδή έχουν τα απαραίτητα μόρια. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη φύση αυτών των λειτουργημάτων”.

Σε ό,τι αφορά το Ενιαίο και το Τεχνολογικό Λύκειο, ανέφερε πως υπάρχει το πόρισμα ενός πενταετούς διαλόγου, στον οποίο χτίζονται νέες αλλαγές “Συζητάμε με τα κόμματα και με όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους, έτσι ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα να κατατεθεί το Νομοσχέδιο” ανέφερε.

Προανήγγειλε πάντως ότι το Τεχνολογικό Λύκειο θα ενισχυθεί, καθώς, όπως είπε, η τεχνολογική εκπαίδευση είναι ένας πολύ σημαντικό άξονας της εκπαίδευσης.