Νέο Τσάμπιονς Λιγκ;

qatarTo Champions League αναμένεται να αποκτήσει αντίπαλο. Αποκλειστικό δημοσίευμα των «Times» αναφέρει  ότι το Κατάρ ετοιμάζει το Dream Football League, μια διοργάνωση, η οποία θα διεξάγεται ανά δύο χρόνια με τη συμμετοχή 24 ομάδων, με την αρχή να γίνεται από το 2015.
Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, ετοιμάζεται να ρίξει μια πρόταση στο τραπέζι, η οποία ενδεχομένως να ταράξει τα νερά του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου. Μετά την επιτυχία με την ανάληψη διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, το Κατάρ θέλει να συνεχίσει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διοργανωτές θέλουν να προσελκύσουν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και στις πρώτες σκέψεις τους είναι να υπάρχουν σταθερές 16 ομάδες και να αλλάζουν οι υπόλοιπες οκτώ ανά διετία. Το ποσό μάλιστα που θα μοιράζεται σε κάθε σύλλογο θα αγγίζει τα 175 εκ. λίρες.
Υπάρχουν σκέψεις, οι τέσσερις ομάδες να προέρχονται από την Πρέμιερ Λιγκ ενώ οι διοργανωτές στοχεύουν στο χρηματικό κίνητρο των συλλόγων αφού υπολογίζεται ότι τα έσοδα θα είναι σχεδόν ισάξια με αυτά που προσφέρει το Champions League. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάκτηση του τροπαίου πέρυσι από την Τσέλσι, έφερε στα ταμεία των Λονδρέζων το ποσό των 47,3 εκ. λιρών.