Νεκρός αστυνομικός μετά από ανταλλαγή πυρών με κακοποιούς στα ελληνοαλβανικά σύνορα

astunomkos

Νεκρός έπεσε χθες τα ξημερώματα αστυνομικός μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ δύο αλλοδαπών και αστυνομικών που έγινε σε ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας.

Τρεις αστυνομικοί της συνοριακής φύλαξης, στο πλαίσιο ελέγχων για παράνομη αλιεία προσέγγισαν μια καλύβα μέσα στην οποία βρίσκονταν δύο άτομα.

Ο ένας κακοποιός ξεκίνησε να πυροβολεί τραυματίζοντας τον άτυχο αστυνομικό, που ξεψύχησε περιμένοντας τη βάρκα που θα τον μετέφερε, ενώ στην περιοχή η θερμοκρασία ήταν 15 βαθμοί υπό το μηδέν…

Ο 43χρονος Ηλίας Κωστένης που έπεσε στο καθήκον ήταν πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού.

Η κυβέρνηση έστειλε συλληπητήριες ανακοινώσεις δια μέσω του υπουργού προστασία του πολίτη, Νίκου Δένδια.

Την οδύνη του για το περιστατικό εξέφρασε πρώτος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας:

“Εκφράζω τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη μου για την απώλεια της ζωής του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ενός ακόμη αστυνομικού ο οποίος έπεσε σε ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια προστασίας της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους”.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση και από το τμήμα σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ:

“Για τον άδικο θάνατο του αστυνομικού στη Φλώρινα: Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τον άδικο θάνατο του αστυνομικού στη Φλώρινα και τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του.

Ανεκπλήρωτη υποχρέωση της πολιτείας είναι η διασφάλιση και υλικοτεχνική υποστήριξη των αστυνομικών που επιχειρούν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες”.

Ανακοινώσεις για το περιστατικό εξέδωσαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ: 

“Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του αστυνομικού, νέου ανθρώπου και πατέρα ενός ανήλικου παιδιού”.

Για ακόμη μία φόρα ήρθε στο φως η έλλειψη οργάνωσης και προστασίας όλων των αστυνομικών που δίνουν μάχη με το έγκλημα. Ας αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση τις ευθύνες της”.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωση για το θάνατο του Αρχιφύλακα έξέδωσε ο Εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Τριαντάφυλλος:

“Ο θάνατος του 43χρονου υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη από πυροβολισμούς κακοποιών, αποδεικνύει το βαρύ φορτίο που έχουν αναλάβει οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας για την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας. Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, η εκπλήρωση του καθήκοντος αποκτά ακόμα υψηλότερη αξία κοινωνικής προσφοράς.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, εκφράζω οδύνη για τον θάνατο του και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. Η Πολιτεία οφείλει να προσφέρει κάθε στήριξη στην οικογένεια του, αλλά και να παράσχει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και υλικοτεχνική στήριξη στο προσωπικό της ΕΛΑΣ που αντιμετωπίζει τα κρούσματα της επικίνδυνης εγκληματικής δράσης για την υπεράσπιση των πολιτών”.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

“Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του 43χρονου αστυνομικού, που έχασε τη ζωή του, κατά την εκτέλεση του υπηρεσιακού του καθήκοντος, τα ξημερώματα, στην περιοχή της Φλώρινας”.

H ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το θάνατο του αστυνομικού Ηλία Κωστένη και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του εκλιπόντος που σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος.

Καλούμε την Πολιτεία να ενισχύσει την αστυνομία με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και να στηρίξει την οικογένεια του Ηλία Κωστένη.

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής:

“Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του ήρωα Έλληνα αστυνομικού

Η Χρυσή Αυγή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του ήρωα Έλληνα αστυνομικού που έπεσε εν ώρα καθήκοντος υπερασπιζόμενος την ασφάλεια της πατρίδας μας απέναντι σε πάνοπλους αλβανούς εγκληματίες εισβολείς. Απαιτούμε την άμεση ενίσχυση με προσωπικό και μέσα των μονάδων που αντιμετωπίζουν ασύμμετρη απειλή στα σύνορα της χώρας. Η διαφύλαξη των συνόρων και της ακεραιότητας της πατρίδας δεν είναι αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά κυρίως του Ελληνικού Στρατού”.