Νέες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της υγείας – με 24ωρη εφημερία η εξωνοσοκομειακή περίθαλψη

ÁÈÇÍÁ-ÂÏÕËÇ-ÓõæÞôçóç ãéá ôçí êáôÜñãçóç ôïõ ðáíåðéóôçìéáêïý áóýëïõ// ÁÄÙÍÉÓ ÃÅÙÑÃÉÁÄÇÓ . (EUROKINISSI-ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Η πρόταση που κατέθεσε την Παρασκευή στο υπουργείο Υγείας η αρμόδια επιτροπή υπό τον καθηγητή Πολιτικής Υγείας κ. Κυριάκο Σουλιώτη, προβλέπει εφημερίες ανάλογες με εκείνες των δημόσιων νοσοκομείων, για τις δομές του ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον, προβλέπεται ότι οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να προσέρχονται για εξωνοσοκομειακή φροντίδα 24 ώρες το 24ωρο, ενώ θα τούς παρέχεται η δυνατότητα οικογενειακού γιατρού.

Ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Αντώνης Μπέζας παρέδωσαν το πόρισμα στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλη Βλασταράκο, το απόγευμα της ίδιας μέρας, λέγοντας ότι πρόθεση είναι να υλοποιηθούν το ταχύτερο οι προτάσεις.
«Η πρόταση αυτή αποτελεί την αφετηρία για την διενέργεια ενός ευρύτατου διαλόγου μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των συναρμόδιων φορέων», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.
Μάλιστα πρόσθεσε ότι: «θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές ότι πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες στο χώρο της υγείας, το ταχύτερο δυνατό».