Νέες 24ωρες στο ΕΚΠΑ

ekpa

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν δυο νέες 24ωρες απεργίες παρά την αντίθετη εισήγηση του Προεδρείου τους.

Την Τετάρτη, σε νέα Γενική Συνέλευση, θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Η πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ του Συλλόγου των εργαζομένων εξέφρασε για άλλη μία φορά τη διαφωνία της με την απόφαση, καθώς τάχθηκε υπέρ της αναστολής τής κινητοποίησης και της συνέχισης του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας, όπως αποφάσισε και η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων.
«Θεωρούμε λανθασμένη την απόφαση της Ομοσπονδίας, ζητάμε την απόσυρση της ΚΥΑ περί διαθεσιμότητας» δήλωσε όμως από την πλευρά του ο Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας και της απεργιακής επιτροπής των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.
«Διάλογος μπορεί να γίνει μόνο στη βάση των δικών μας προτάσεων» σημείωσε και η Μαριλένα Λογοθέτη, επίσης μέλος της απεργιακής επιτροπής

Στις 16.00 χθες έγινε φοιτητική συνέλευση στη Νομική για να αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί η κατάληψη.Την έναρξη των μαθημάτων στη Νομική είχε ανακοινώσει χθες ο πρόεδρος της Σχολής Θ. Φορτσάκης. Ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ.

Την ίδια ώρα ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης πηρε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα από τον εισαγγελέα. Ο κ. Πελεγρίνης είχε κληθεί χθες σε ανωμοτί κατάθεση για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος.

Ο κ. Πελεγρίνης, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο εισαγγελέας κ. Ιωαννίδης με αφορμή αναφορά του υπουργού Παιδείας, αλλά και ανακοίνωση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου που του καταλόγιζε ευθύνες για την κατάσταση του Ιδρύματος.