Νέα στοιχέια στις ανακρίτριες για τους 3 βουλευτές της Χ.Α

3bouleutesx.a

Οι δυο ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής(κ.κ. Μπούκουρα, Γερμενή και Ηλιόπουλου), κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου έχουν στα χέρια τους νέα στοιχεία – σοκ για τη δράση οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην ανάκριση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, περιλαμβάνεται σημαντικό οπτικοακουστικό υλικό για τη δράση της «Χρυσής Αυγής» που για τη Δικαιοσύνη αποτελεί εγκληματική οργάνωση.

Oι δυο ανακρίτριες παρέλαβαν σκληρό δίσκο από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο οποίος περιλαμβάνει πλήθος στοιχείων (μόνο για να μεταφερθούν και να μεταγραφούν σε άλλο υπολογιστή χρειάζονται πολλές ώρες), για τη δράση μελών αλλά και βουλευτών του κόμματος. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και βίντεο στο οποίο καταγράφονται εκπαιδεύσεις και στρατολογήσεις νέων μελών της Χρυσής Αυγής με πραγματικά όπλα παρουσία τουλάχιστον ενός βουλευτή.

Με το νέο υλικό που έφτασε στην ανάκριση, χορηγήθηκε νέα προθεσμία για τις 11 Ιανουαρίου στους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορία για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Οι τρεις βουλευτές επρόκειτο να απολογηθούν αύριο Σάββατο, ωστόσο έλαβαν νέα προθεσμία, προκειμένου να λάβουν γνώση των νέων στοιχείων που έφθασαν στα χέρια των ανακριτριών.

Την ίδια ώρα, οι δυο ανακρίτριες με διάταξή τους απέρριψαν την αίτηση του προφυλακισμένου φερομένου ως υπαρχηγού της «Χρυσής Αυγής» Χρήστου Παππά.

Στην διάταξη με την οποία απορρίπτουν την αίτηση αποφυλάκισης του Χρ. Παππά αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η ιδεολογία του αιτούντος δεν θα επηρέαζε την ανάκριση αν αυτή δεν πραγματώνονταν με τις οργανωμένες βίαιες δράσεις των μελών και στελεχών της ως αποτέλεσμα των οποίων έγιναν δολοφονίες και άλλα σοβαρά εγκλήματα». Ακόμη αναφέρουν για τον προφυλακισμένο Χρ. Παππά: «Είναι ο εκφραστής της ιδεολογίας της οργάνωσης, έχει δε το ρόλο του υπευθύνου για τη καθοδήγηση των μελών. Με το προκάλυμμα της βουλευτικής ασυλίας ήταν ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης σε βίαιες και παράνομες ενέργειες».

Αποστάσεις Μπούκουρα 

Και ενώ οι απολογίες των τριών βουλευτών αναμένονται πλέον το νέο έτος, ο κατηγορούμενος βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Ευστάθιος Μπούκουρας κρατά εμμέσως πλην σαφώς αποστάσεις από τις προσβλητικές δηλώσεις που έκαναν για τις δυο ανακρίτριες μέλη του κόμματος.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του δικηγόρου του κ. Αλέξη Κούγια και το οποίο έχει ως εξής:

«Μας ζητήθηκε από τον βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου Ευστάθιο Μπούκουρα, ν’ αναλάβουμε την υπεράσπιση του. Το δικηγορικό μας γραφείο πριν αναλάβει την υπεράσπιση του, του έκανε γνωστό, ότι ο μόνος φόβος τον οποίο έχουμε, είναι να μην τύχει η ποινική αυτή υπόθεση, πολιτικής εκμετάλλευσης από τον οιοδήποτε.

Στον κ. Μπούκουρα καταστήσαμε γνωστό από την πρώτη στιγμή ότι το δικηγορικό μας γραφείο σέβεται απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, καθώς επίσης ότι εκτιμούμε τις δύο εφέτες – ανακριτές κ.κ. Ιωάννα Κλάπα –Χριστοδουλέα και Μαρία Δημητροπούλου – Ανδρεάδου και τους δύο Εισαγγελείς κ.κ Ισίδωρο Ντογιάκο και Χρήστο Παπαγεωργίου.

Καταστήσαμε σαφές στον κ. Μπούκουρα ότι από την στιγμή που θα αναλάβουμε την υπεράσπιση του, μόνο το δικηγορικό μας γραφείο θα προβαίνει σε αναφορές και ανακοινώσεις που θα αφορούν την υπόθεση και την υπεράσπιση του και δεν θα επιτρέπουμε σε οιονδήποτε άλλο να κάνει ανακοινώσεις και αναφορές που αφορούν τον εντολέα μας.

Ο κ. Μπούκουρας απεδέχθη ανεπιφύλακτα αυτές τις προϋποθέσεις για να αναλάβουμε την υπεράσπιση του και έτσι τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες του δικηγορικού μου γραφείου, μελετούμε μια ογκωδέστατη δικογραφία χιλιάδων σελίδων εκ των οποίων μόνο 18 σελίδες, αφορούν τον κ. Μπούκουρα.

Κατόπιν των ως άνω δηλώνουμε ότι τον κ. Μπούκουρα δεν εκφράζουν οι προσωπικές απόψεις άλλων βουλευτών του κινήματος, ούτε οι χαρακτηρισμοί που αφορούν τις δύο εφέτες ανακριτές και την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Εγώ προσωπικά επί 39 χρόνια και οι συνεργάτες του δικηγορικού μας γραφείου, σεβόμαστε απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη και ανεξαρτήτως του τι σκοπούς έχουν οι διάφοροι πολιτικοί φορείς που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση, είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος, θα επικρατήσει το δίκαιο και η νομιμότητα».