Νέα συνάντηση Χατζηδάκη-τρόικα

xatzidakis

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης θα έχει νέα συνάντηση με την τρόικα το απόγευμα. Κύριο θέμα της συζήτησής τους θα είναι το ζήτημα των πλειστηριασμών.

Η πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για σήμερα, έπειτα από τη χθεσινή μεταξύ των δύο πλευρών ήταν στις 10.00 το πρωί.  Η σύσκεψη ήταν ατελέσφορη, καθώς δνε κατέληξαν σε κάποιο κοινό στοιχείο. Το ίδιο συνέβη και στη χθεσινή τους συνάντηση, η οποία είχε λήξει με την τρόικα να παραμένει αμετακίνητη σε ό,τι αφορά στα κριτήρια (εισοδηματικά, περιουσιακά, αντικειμενική αξία, κ.λπ.) τα οποία θα περιλαμβάνονται στη μεταβατική διάταξη για τους πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας, η οποία θα ισχύσει το 2014.

Η ελληνική πλευρά δηώνει αποφασισμένη να προχωρήσει μονομερώς σε νομοθετική ρύθμιση, εάν δεν βρεθεί η “χρυσή τομή” με την τρόικα.

Σημειώνεται ότι υπάρχει μια κατ’ αρχήν συμφωνία όσον αφορά στο να παραμένει σε ισχύ ο νόμος Κατσέλη για τη δικαστική προστασία και σε ό,τι αφορά το μόνιμο καθεστώς κατά το πρότυπα του ιρλανδικού μοντέλου, το οποίο θα ισχύσει από το 2015.

Στις 6 το απόγευμα η τρόικα θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με κύριο θέμα το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών.