Νέα πρόστιμα για ανασφάλιστους εργαζομένους και μη έκδοση αποδείξεων

Δεν προλαβαίνουν να φύγουν οι ελεγκτές και πίσω από την πλάτη τους φουντώνει ξανά η φοροδιαφυγή. Αυτό συνέβη προ ημερών σε συναυλία γνωστού λαϊκού τραγουδιστή στο Αιτωλικό όπου, ενώ όσο γινόταν ο έλεγχος  κόβονταν αποδείξεις, όταν οι ελεγκτές επέστρεψαν τα ξημερώματα και διαπίστωσαν να βρίσκεται σε εξέλιξη όργιο φοροδιαφυγής, ενώ το ίδιο σχεδόν συνέβη και το Σάββατο σε μεγάλα τουριστικά θέρετρα όταν έφυγαν οι ελεγκτές.
 
Συγκεκριμένα, μόλις οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας τελείωσαν τις έρευνες που έκαναν από την Τετάρτη ως την Παρασκευή στα τουριστικά θέρετρα για τα ύποπτα POS, όταν επέστρεψαν πάλι το Σάββατο 6 Αυγούστου σε Μύκονο, Σαντορίνη και Ρέθυμνο διαπίστωσαν –μέσα σε μία μόλις ημέρα- μεγάλης έκτασης παραβάσεις της φορολογικής, ασφαλιστικής και αγορανομικής νομοθεσίας.
 
Στη Μύκονο:
 

–          Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 3.052 ευρώ, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

 
–          Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 1.730 ευρώ, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

 
Στη Σαντορίνη:
 

–          Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

 
–          Σε εστιατόριο, κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

 
–          Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

 
–          Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

 
Στο Ρέθυμνο:
 

–          Σε παραλιακό μπαρ-εστιατόριο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται δέκα εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

 
–          Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

 
Αξίζει να σημειωθεί πως τα πρόστιμα για τις αποδείξεις είναι μεν χαμηλά 250-500 ευρώ, αλλά για τους ανασφάλιστους εργαζομένους η «ταρίφα» είναι 10.500 ευρώ για κάθε παράβαση!

Πηγή: protothema.gr